У СЕЛІ СОТНИКІВКА ВІДБУЛИСЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАВОПОРЯДКУ

Дата: 29.11.2018 16:23
Кількість переглядів: 610

Фото без описуНа виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 24.05.2017 №281 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, належної координації дій органів виконавчої влади у Київській області» з метою вивчення стану правопорядку в населених пунктах Яготинського району 29 листопада в приміщенні Сотниківського будинку культури відбулися громадські слухань з питань охорони правопорядку.

Основною метою даного заходу є вивчення криміногенної ситуації в населеному пункті, дотримання законодавства та забезпечення охорони громадського порядку.

В громадських слуханнях взяли участь заступник голови Яготинської районної державної адміністрації В.М.Гончар, сільський голова Сотниківської сільської ради І.Б.Грудзевич, начальник відділу превенції Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу Головного управління поліції у Київській області Ю.Д.Чупрун, старший дільничий офіцер поліції О.В.Сахно, провідний спеціаліст з оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату Л.В. Блощинська-Котьонок, начальник Центру поштового зв’язку №8 КМД ПАТ «Укрпошта» В.М.Гордієнко, головний спеціаліст відділу в Яготинському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області О.М.Франчук, спеціаліст з персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян населення О.В.Власенко,  начальник служби у справах дітей М.В.Балим, в.о. начальника відділу організаційно- аналітичного забезпечення та роботи з органами місцевого самоврядування  А.О.Кирик,  в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту О.В.Климась,  мешканці с.Сотниківка.

На порядок денний громадськийх слухань були винесені питання щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, стану правопорядку та злочинності на території Сотниківської сільської ради; надання пільг для багатодітної сім’ї, оптимізація чисельності штату поштового відділення с. Сотниківка.

Старший дільничий офіцер поліції Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу Головного управління поліції у Київській області О.В.Сахно доповів, що на сьогодні на території Сотниківської сільської ради зафіксовані лише поодинокі випадки порушення громадського порядку, загалом ситуація в межах сільської ради стабільна та контрольована.

Начальник служби у справах дітей М.В.Балим та спеціаліст з персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян населення О.В.Власенко коротко зупинились на питанні надання пільг для багатодітних родин.

Під час проведення громадських слухань було проведено анонімне анкетування серед місцевих жителів стосовно стану забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян в межах населеного пункту.

Як доповіла начальник ЦПЗ №8КМД ПАТ «Укрпошта» В.М.Гордієнко, центру поштового зв’язку №8 підпорядковується відділення поштового зв’язку Яготинського, Переяслав-Хмельницького, Згурівського районів всього: 60 ВПЗ ( з них 54 стаціонарних ВПЗ та 6 ПВПЗ).

Всі сільські стаціонарні ВПЗ Яготинського району з 26.12.2018 будуть працювати відповідно до наказу №788 та нормативів ( від 500 чол. – 1 день на тиждень, від 501- до 1200 чол. – 2 рази на тиждень, від 1021 чол. – 3 дні на тиждень). На жаль не всі ВПЗ входять в норматив 2 дні на тиждень ( вт,пт), в таких населених пунктах.

«В Яготинському районі закриття відділень поштового зв’язку – проводитись не буде» - підкреслила Віта Миколаївна.  Проте, з метою оптимізації  операційних витрат КМД ПАТ «Укрпошта», підвищення операційної ефективності функціонування мережі ВПЗ у сільській місцевості  на виконання наказу КМД №1368 від 17.09.2018 р. «Про оптимізацію чисельності штату 6 ЦПЗ» (Бориспіль, Бородянка, Васильків, Кагарлик, Бровари, Яготин) проведено розрахунок чисельності штату працівників згідно з діючими в ПАТ «Укрпошта» нормативними документами. Таким чином замість 0,3- 0,4 ставки сільські відділення із мізерними обсягами більша частина наших  поштовиків будуть забезпечені повною зайнятістю і відповідно зарплатою. Так, в с.Сотниківка на сьогодні працюють завідувач відділення поштового зв’язку на 0,5 ставки та листоноша на 0,3 ставки. З 26 грудні 2018 буде проведена оптимізація після якої посадові обов’язки двох працівників буде виконувати одна особа.  Так, в вівторок та четвер працівник буде працювати завідувачем відділення, а в інші дні листоношею. Разом з тим фінансове забезпечення працівника становитиме відповідно до навантаження 0,9 ставки.

За підсумками слухань, враховуючи всі пропозиції громади, відділком поліції буде розроблено відповідний план заходів щодо зниження рівня криміногенної обстановки на території Жоравської сільської ради, з визначенням пріоритетних завдань, порядку дій, відповідальних осіб, строків виконання. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування