Щотижнева апаратна нарада при голові райдержадміністрації В.С.Шмигановському

Дата: 29.10.2018 16:26
Кількість переглядів: 881

Фото без описуПід керівництвом голови районної державної адміністрації В.С.Шмигановського, 29 жовтня 2018 року, відбулася щотижнева апаратна нарада за участю першого заступника голови райдержадміністрації Т.П.Сухенко, заступника голови райдержадміністрації В.М.Гончара, керівника апарату райдержадміністрації В.Б.Шишко, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників установ та організацій району.

За традицією, голова адміністрації В.С.Шмигановський розпочав нараду з питань виконання доручень, що були надані за підсумками минулого зібрання.

Залишилось не вирішене питання, ямкового ремонту провул. Вузького в. м.Яготин, на якому проживає учасник бойових дій ВВВ. На минулому засіданні очільник району звернувся до міського голови забезпечити проведення ямкового ремонту (часткову висипку провулку), а саме використати верхній шар покриття, що був знятий з дороги загального користування О 101012  Прилуки – Сергіївка- Горбачівка – Яготин, на якій був проведений поточний середній ремонт. Як повідомлялося раніше, частину вказаного покриття було використано на ліквідацію аварійної ямковості в районі та дороги біля Свято-Успенського жіночого монастиря. Нажаль, за тиждень вказані роботи не проведені. Асфальт звезений та розвантажений на території КП «Комунальник».

Також, Василь Степанович, акцентував увагу присутніх на функціонуванні на території району незаконних газозаправних станцій (модулів), у зв’язку  з чим очільник району звернувся до начальника Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Київській області А.О.Медуниці провести перевірку вказаних станцій та взяти вказане питання на контроль.

Не залишив, без уваги голова райдержадміністрації і питання наповнення бюджету. За словами Василя Степановича: - «Питання наповнення бюджету на сьогодні є вкрай важливим, адже від його розв’язання залежить функціонування соціально-культурної сфери району»   .

Так, за інформацією Василя Степановича, на даний час в районі більше 10 тис. га землі (сіножаті, пасовища) використовується як рілля, за що бюджет недоотримує мільйони гривень. Очільник району надав доручення начальнику управління агропромислового розвитку П.А.Іваніщенку вивчити дане питання та доповісти в найкоротший термін.

Про підготовку до роботи Яготинського районного інклюзивно -ресурсного центру доповіла директор Яготинського районного інклюзивно-ресурсного центру  В.М.Трішина, яка зазначила наступне. На даний час в приміщенні інклюзивно-ресурсного центру   установлено  котел опалення. Розширені пройоми дверей, пофарбовані стіни, замінено світильники, двері. В туалетній кімнаті винесено перегородку для кращого маневрування інвалідної  коляски, замінено  унітаз. Установлено світильники.

Ведуться роботи по заміні електричної мережі. Пофарбовано двоє дверей та підлога у трьох кімнатах. Замінено вхідні двері. В процесі виготовлення: жалюзі на вікна. Потребує стяжки кабінет лікувальної фізкультури та фарбування підлоги кабінет, в якому буде розміщено сенсорну кімнату та робоче місце практичного психолога. Виготовлено стенд-назва, печатка закладу. Територія викошена, пофарбований парканчик, батьками сформована клумба. Підприємством «Комунальник» і власними коштами максимально вивезений мусор. В приміщенні сараю звільнено місце для завезеного топливного матеріалу. Готується приміщення для зберігання вугілля.

Департаментом освіти і науки КОДА завезено обладнання для кабінету лікувальної фізкультури та сенсорної кімнати, засоби  для корекційно-розвиткових занять з логопедом, дефектологом та кабінету практичного психолога. Закуплено столи, стільці, комп’ютерне обладнання для спеціалістів та планшети для дітей всіх можливих нозологій.

Яготинський інклюзивно-ресурсний центр офіційно не відкрився, але уже з серпня місяця 2018 року працював над розширенням мережі закладів освіти з інклюзивним навчанням та вихованням. Педагогічними фахівцями проведено психолого-педагогічне вивчення розвитку 118 дітей з особливими освітніми потребами. Це діти, які потребують логопедичної допомоги у дошкільних навчальних закладах та діти, які почали навчатися вперше на інклюзивній формі в загальноосвітніх навчальних закладах.

Постійно надаються роз’яснення батькам дітей з особливими освітніми потребами, які звертаються за консультаціями та консультації директорам навчальних закладів, їх заступникам, вчителям, асистентам вчителів по питанню організації навчання, розроблення індивідуальних програм розвитку, облаштуванню освітнього середовища дітей даної  категорії. Так в м. Яготині та Яготинському районі загальна кількість дітей з порушеннями психофізичного розвитку -154. Мережа інклюзивних загальноосвітніх закладів – 8, класів – 14; у Яготинському НВК №3 -  4 класи   (7 учнів), в Яготинському НВК № 2 –два  класи   (4 учні), Засупоївському НВК – два  клас (4 учні), Капустинському НВК – два  клас (5 учнів), Супоївський НВК один клас (1 учениця), Черняхівський НВК – один клас (1 учень), Лемешівський НВК один клас (1 учень), Двірківщинський НВК – один клас ( 1 учениця). Дошкільні навчальні заклади  мають  чотири інклюзивні  групи –  (7 дітей); в ДНЗ № 2 «Дюймовочка» одна група (2 дітей),  ДНЗ № 4 «Пролісок» одна група (2 дітей), ДНЗ «Ромашка»  одна група (2 дітей),  в Капустинському НВК в яслах-садку – одна група (1дитина), що становить в загальноосвітніх охоплення інклюзивною формою навчання та виховання - 30 дітей  з особливими освітніми потребами.

Яготинський районний інклюзивно-ресурсний центр потребує перегляду штатного розпису педагогічних фахівців та введення в штат технічного працівника. 

Про роботу відділу управління персоналом апарату Яготинської районної державної адміністрації доповіла начальник відділу Т.О. Орел, яка доповіла наступне. Станом на 29.10.2018р. у структурі райдержадміністрації функціонує три управління, дев’ять  відділів, одна служба, два сектори, один центр, в апараті райдержадміністрації  –  дев’ять структурних підрозділів.

       Станом на 29 жовтня 2018 року штатна чисельність апарату та структурних підрозділів районної державної адміністрації складає 107  штатних одиниць, в т.ч. апарату – 28 од., структурних підрозділів – 79 од., із них 102 посади державних службовців, 6 од. – виконують функції з обслуговування. Фактично працюючих –  92  державних службовців.

У звітному періоді конкурсною комісією райдержадміністрації проведено 7 конкурсів, рекомендовано голові райдержадміністрації для призначення на посади державних службовців сім осіб.

       У райдержадміністрації згідно з чинним законодавством з початку червня по жовтень 2018 року було звільнено 9 працівників та призначено 7 працівників   за результатами конкурсу.

Відповідно до вимог Закону України “Про очищення влади”, у райдержадміністрації проведено перевірку достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 відповідного закону стосовно 4 осіб.

До дисциплінарної відповідальності державні службовці райдержадміністрації році не притягувалися.

Директор Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.Ф.Андрієш, у своєму виступі зазначила наступне. Працівниками центру проведено наступні заходи:

  • обстежено умов проживання дітей у 58 сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • надано матеріальну допомогу 6 сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах на загальну суму 7500 грн.;
  • придбано та вручено шкільне приладдя 72 школярам з 32 сімей,  які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в ЦСССДМ;
  • працівниками центру надано гуманітарну допомогу (одяг, взуття, предмети особистої гігієни) 12 сім’ям ;
  • працівниками центру охоплено дві сім’ї з числа  переміщених осіб з тимчасово окупованих територій їм надано соціальні послуги та гуманітарну допомогу;
  • охоплено ДПТНЗ «Яготинський ЦПТО», Яготинську ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Яготинський НВК №2, Яготинський НВК №3, ОЗОНЗ «Жоравський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ», Лемешівську ЗОШ І-ІІІ ст., Лозовоярівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Сотниківський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Супоївський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Капустинський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Ничипорівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Фарбованський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Панфильський НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Засупоївський НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Богданівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Двірківщинський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Черняхівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Сулимівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)» рейдовою групую не виявлено дітей, які не приступили до занять.
  • станом на 21.09.2018 виявлено одну сім’ю (двоє дітей), які не приступили до навчання. Встановлено, що родина виїхала з населеного пункту, особові справи дітей знаходяться у закладі, на телефоні дзвінки не відповідають, місце знаходження їх невідоме. Розшуком сім’ї займається відділення поліції;   

Наприкінці засідання начальник Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Київській області А.О.Медуниця доповів про стан криміногенної ситуацію на території району, а саме проведену роботу щодо попередження, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, захисту конституційних прав і свобод громадян. За словами правоохоронця цими вихідними було розкрито декілька справ, щодо пограбування та нанесення тяжких тілесних ушкоджень мешканцям с.Райківщина, особи встановлені, затримані та передані під варту та проведено затримання квартирних злодіїв.

За підсумками наради голова адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування