Відкриття інклюзивно - ресурсного центру на Яготинщині

Дата: 18.12.2018 16:16
Кількість переглядів: 2218

Фото без опису18 грудня 2018 року, у м. Яготині відкрито інклюзивно-ресурсний центр. Вже не новою є на Україні подія створення закладу, який покликаний допомагати нашим маленьким громадянам на шляху становлення особистості, сприяти розвитку та самовдосконаленню кожної дитини, незалежно від її освітніх можливостей. На Яготинщині  створення такого закладу  - це справжнє свято, яке,  можливо за Божою ласкою чи рядом інших людських факторів,  відбулося напередодні Дня святого Миколая.

 Центр оснащений інтерактивним, ігровим, корекційно - розвивальним обладнанням, завдяки якому є можливість розвивати у дітей пізнавальні процеси, підвищувати рівень мотивації  до навчальної діяльності.  Інтерактивна система, крім освітніх, терапевтичних, коригуючих  та лікувально-реабілітаційних цілей поєднує в собі: форму     активної, яскравої, веселої гри; розв’язання цікавих пізнавальних завдань; відчуття досягнення та перемоги;  можливість проявити ініціативу/самостійність;  гру/змагання у  веселій компанії.  Результатами терапевтичного, психологічного, логопедичного  впливу є: покращення діяльності  центральної нервової системи, укріплення м’язів опорно-рухового аппарату; удосконалення загальної моторики та координації, уміння спрямовувати свої емоційні сплески у прийнятне русло; розвиток  основних психічних процесів:  сприйняття, уваги, пам’яті, мислення, уяви та багато іншого.  

В інклюзивно-ресурсному центрі  створено комфортні умови для надання корекційної та консультативної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, їх батькам, керівникам навчальних закладів, педагогам, асистентам вчителя. У центрі є кабінет лікувальної фізкультури, де діти будуть проходити фізичну реабілітацію;  сенсорна кімната, в якій діти можуть розслабитися, зосередитися та підготуватись до роботи  в групах;  кабінет для індивідуальних та групових занять практичного психолога;  кабінет для індивідуальних та групових занять з вчителем – логопедом, вчителем-дефектологом.

На відкритті інклюзивно-ресурсного центру були присутні: голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський, перший заступник голови Т.П.Сухенко, радник голови Яготинської районної державної адміністрації Ю.В.Юхта, в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту О.В.Климась, представники влади міста та району. Разом із дітьми, в присутності батьків та вчителів, гостей заходу, Василь Степанович розрізав символічну стрічку, яка відкрила дітям дорогу до здобуття нових починань до  здійснення мрій – стати особистістю, громадянином вільної незалежної держави.

Керівник закладу Трішина В.М. здійснила екскурсію  по центру для гостей, батьків та вчителів. Для дітей було  проведено, вже символічно за участю працівників позашкілля, майстер-клас по виготовленню новорічних ялинкових прикрас. По закінченню заходу всі присутні діти отримали солодкі подаруночки від святого Миколая, який  завітав до малят зі своїми помічницями Ангелочками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування