На часі розвиток села…

Дата: 28.02.2019 16:15
Кількість переглядів: 546

Відповідно до розпорядження голови Яготинської районної державної адміністрації від 07.06.2017 № 117 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, належної координації дій органів виконавчої влади у Яготинському районі» та графіку виїзного прийому 27 лютого 2019 року у с.Двірківщина, Яготинського району відбулись громадські слуханні та прийом громадян головою райдержадміністрації В.С.Шмигановським.

Для  проведення більш масштабної просвітницької,  роз’яснювальної та  консультаційної роботи з населенням району,  головою райдержадміністрації В.С.Шмигановським  було прийнято рішення залучати до участі у Громадських слуханнях керівників установ  та організацій з  питань освіти, соціального захисту, медицини, пенсійного забезпечення, відділу Держгеокадастру та газової служби.

У рамках слухань мешканців с.Двірківщина турбували питання, що стосувалися ремонту доріг, розрахунку за газопостачання, збільшення розміру пенсії та монетизації субсидій.

Розпочинаючи засідання голова адміністрації В.С.Шмигановський говорив про добровільне об’єднання громади. «Обєднуватись необхідно не заради реформи, а задля подальшого розвитку та покращення якості життя громадян. Після об’єднання бюджет ОТГ буде набагато більший, адже частина сплачених податків підприємствами, які працюють на території району залишиться на місцях», - зазначив очільник району.

Під час зустрічі зазначалось, що важливим фактором в питанні забезпечення правопорядку на наших вулицях є активна, небайдужа позиція громадян. Дільничний офіцер, капітан поліції Олександр Сахно проінформував про заходи, що вживаються в селах щодо попередження правопорушень і розкриття скоєних злочинів. Звернувся до жителів села бути обачнішими, не запрошувати до оселі незнайомих людей, у разі виявлення підозрілих осіб телефонувати до сільського голови або дільничного інспектора.

 Ще одним питанням, яке обговорили присутні стосувалися донарахувань за спожитий газ. Старший інженер експлуатаційної діяльності Переяслав-Хмельницького відділення ПАТ «Київоблгаз» А.В.Зуєвич зазначив, що вказані донарахування нараховуються знідно до Методики приведення об’єму природного газу до стандартних умов, затвердженої наказом Міненерго в лютому 2004 року. Проте на даний час дане питання перебуває на розглядах у суді, тож різницю між вартістю газу спожитого за лічильником та сумою донарахувань сплачувати не потрібно.

 Також жителі Двірківщини скаржились на роботи газової служби, а саме вимагання коштів за огляд котла, коментуючи вказаний випадок керівник газового господарства Анатолій Зуєвич  пообіцяв розібратися в даному випадку, а в разі підтвердження прийняти відповідні рішення.

Начальник Яготинського віділу з обслуговування громадян Переяслав-Хмельницкого об’єднання УПФУ у Київській області Жанна Нескорожена ознайомила присутніх з індексацією пенсій у березні 2019 року.

«У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії. Також, установлено одноразову доплату до пенсії тим особам, які через низьку заробітну плату не отримають індексацію, але мають великий страховий стаж (особи, які вийшли на пенсію після 01.10.2011: понад 35 років для чоловіків і понад 30 років для жінок та особи, які вийшли на пенсію до 01.10.2011: понад 25 років для чоловіків і понад 20 років для жінок).       Загалом одноразова допомога складає 2410 грн. Ця виплата буде здійснюватися двома рівними траншами по 1205 грн. в березні і квітні.

Голова сільської ради О.В.Івахно коротко зупинився на заходах, які будуть реалізовані в 2019 році. Так, на ремонт доріг  буде  виділено близько 1млн. грн. (співфінансування), 1млн.700 тис.грн – на заклади соціальної сфери. Ще одним нововведенням про яке повідомив Олександр Вікторович стосувалась виплати 5 тис. грн. сім’ям  в яких народилась дитина.

За сприяння ТОВ «Нива Переяслівщини» вже  в цьому році планується провести капітальний ремонт в старому приміщені дитячого садка, в якому будуть обладнані квартири для сімей атовців. Щосуботи тим же підприємством будуть надаватися послуга із вивозу сміття.

Варто також відмітити, що  ТОВ «Нива Переяслівщини» наразі виділяє кошти до доплату листоноші, що обслуговує населені пункти Двірківщинської сільської ради.

Підводячи підсумки зустрічі Василь Степанович зазначив, що 2019 рік має стати роком розвитку села.

Загалом зустріч пройшла в теплій  дружній атмосфері. Зустріч була  насичена та супроводжувалася активними дискусіями та бесідами між  присутніми.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування