Відбулося засідання позачергової 42 сесії Яготинської районної ради

Дата: 21.05.2019 16:13
Кількість переглядів: 495

Фото без опису21 травня 2019 року відбулося засідання позачергової сорок другої сесії Яготинської районної ради VІI скликання.  Головував на засіданні виконувач обов’язків голови районної ради Потельчак В.А.. В роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації В.С.Шмигановський, заступники голови райдержадміністрації, перший заступник міського голови С.О.Овчаренко, керівники структурних підрозділів адміністрації, установ та організацій, представники громадськості та засобів масової інформації.

Із 34 народних обранців на пленарне засідання прибули та зареєструвалися 21 особа.

На розгляд сесії було винесено 4 питання.

Питання порядку денного були попередньо детально розглянуті та обговорені на профільних комісіях Яготинської районної ради, прийняті відповідні висновки та рекомендації.

Депутатами затверджено зміни до рішення сесії Яготинської районної ради VII скликання від 21.12.2018 року № 622-37-VII «Про районний бюджет Яготинського району на 2019 рік» (додаток 1,2,3,5,6,7). Враховуючи перевиконання районного бюджету на 111%, відповідно до висновків управління фінансів Яготинської райдержадміністрації,  кошти в сумі 1 млн. 900 тис. грн. розподілено на першочергові потреби бюджетних установ, а саме: на проведення поточних ремонтів загальноосвітніх та дошкільних закладів, на придбання (дофінансування) відеоендоскопічної апаратури для проведення діагностичних обстежень населення для НКП "Яготинська центральна районна лікарня", придбання матеріально - технічних засобів для бюджетних установ та ін..

Відповідно до Положення про порядок передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району, затвердженого рішенням сесії районної ради від 19.07.2013 № 541-33-VI, районною радою було надано дозвіл відділу культури, туризму, національностей та релігії Яготинської районної державної адміністрації на передачу в оренду нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району – частини приміщення, площею 68,0 кв.м., розташованого за адресою: вул. Клубна, 4-а, м. Яготин, Київська обл., 07700.

Також депутатами розглянуто питання  «Про передачу у комунальну власність територіальної громади міста Яготин будівель та споруд, що знаходяться за адресою: вул. Незалежності, 69-А, м. Яготин, Київська обл., 07700 та належать до  спільної власності територіальних громад сіл та міста  Яготинського району і знаходяться на балансі Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» В обговоренні даного питання активну участь взяли громадські активісти: І.Б.Бойко, А.Т.Мусієнко, Л.М.Кутєпова, депутати районної ради: О.І.Нікітченко, О.П.Кулінський, А.В.Чечуй, голова райдержадміністрації В.С.Шмигановський, перший заступник міського голови С.О.Овчаренко. Після тривалого обговорення,  депутатами районної ради рішення з даного питання не прийняте.

Враховуючи, що Яготинська міська рада звернулася до депутатів Яготинської районної ради з проханням підтримати рішення депутатів міської ради «Про звернення до Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації щодо необхідності включення для співфінансування  капітального ремонту вулиць міста Яготин», В.А.Потельчак запропонував депутатам районної ради прийняти відповідне звернення Яготинської районної ради щодо незадовільного стану доріг місцевого значення в районі до голови Київської облдержадміністрації. Голова райдержадміністрації  В.С.Шмигановський інформував, що  питання ремонту доріг Яготинського району, які знаходяться на балансі Київської облдержадміністрації включено до обласної програми, передбачено кошти та визначено терміни виконання даних робіт. Враховуючи дану інформацію, деякі депутати утрималися від голосування за дане звернення -  рішення з даного питання не прийнято.

Також до депутатів районної ради звернувся громадський активіст, член колегії Яготинської райдержадміністрації В.П.Сторожук з пропозицією вирішити питання  встановлення соціальної ціни на хліб для малозабезпечених громадян. Депутати висловили підтримку даної пропозиції, адже першочергове завдання влади на місцях – це піклування про добробут громадян та підтримку соціально - незахищеної категорії населення. Але дане питання потребує додаткових коштів з місцевого бюджету та вироблення механізму його реалізації. Оскільки голова райдержадміністрації В.С.Шмигановський озвучив, що відповідна комісія створена при Яготинській райдержадміністрації, депутати запропонували вивчити дане питання  на профільній комісії районної ради. 

За матеріалами веб-сайту Яготинської районної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування