ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКИЙ ПРОВІВ ЩОТИЖНЕВУ АПАРАТНУ НАРАДУ

Дата: 15.04.2019 16:07
Кількість переглядів: 940

15 квітня 2019 року, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський провів щотижневу апаратну нараду за участі першого заступника голови адміністрації Т.П.Сухенко, заступника голови районної ради В.А.Потельчака, першого заступника міського голови С.О.Овчаренка, в.о. керівника апарату адміністрації Т.О.Орел, керівників територіальних відомств, структурних підрозділів адміністрації, громадських організацій та засобів масової інформації.

В рамках наради присутні розглянули питання, що стосувались  розподілу гуманітарної допомоги Яготинської районної організації Товариства Червоного Хреста України, проведення весняного призову на строкову військову службу та підведення підсумків періоду подачі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави за 2018 рік.

Перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко зазначила наступне.  В лютому 2019 року розпорядженням Яготинської райдержадміністрації створено робочу групу з питань гуманітарної допомоги.  Метою якої є контроль за отриманням, збереженням, складуванням, розподілом (за цільовим призначенням), обліком гуманітарної допомоги.

11 лютого 2019 року до робочої групи надійшов лист від голови Яготинської районної організації Товариства Червоного Хреста В.І.Солода про прийняття товарів для подальшого розподілу між організаціями, які опікуються соціально-незахищеними категоріями громадян, дітьми та сім’ями, що перебувають в складних життєвих обставинах, закладами охорони здоров’я та установами гуманітарної сфери.

Робочою групою проведено інвентаризацію товару гуманітарної допомоги, який близько 10 років зберігався в складських приміщенях Яготинської центральної районної лікарні та будинку Червоного Хреста, по вул. Шмідта,1.

 В ході інвентаризації були виявлено наступні речі: білизна, матраци, подушки, гігієнічні і дезинфікуючі засоби, витратний матеріал медичного призначення, постільна білизна, іграшки, брюки молодіжні та джинси (нові), а також одяг дитячий, який був у використанні, проте знаходиться в задовільному стані. Товар оцінено на суму 52 тис. 484 грн.

Засоби реабілітації (коляски інвалідні (дитячі), ходунці, милиці) передано до пункту прокату Яготинського районного територіального центру для подальшого використання за зверненнями громадян.

Відповідно заявок, які подані до робочої групи, товари гуманітарної допомоги комісійно розподілено таким чином:

  1. Яготинська центральна районна лікарня (витратний матеріал медичного призначення, засоби реабілітації, гігієнічні і дезинфікуючі засоби, постільна білизна, одяг для медичних працівник)  на суму 8 тис. 10 грн.
  2. Відділ освіти, молоді та спорту адміністрації (гігієнічні і  дезинфікуючі засоби, джинси (1400 шт.) для дітей із малозабезпечених сімей, дітей із малозабезпечених сімей, дітей сиріт та напівсиріт, (роздані по школах району) на суму 7 тис. 781 грн.
  3. Стаціонарне відділення с.Черняхівка (гігієнічні  і дезинфікуючі засоби, постільна білизна, подушки, одіяла, матраци, посуд) на суму 10 тис. 611 грн.
  4. Стаціонарне відділення с.Капустинці (гігієнічні і дезінфікуючі засоби, постільна білизна, подушки, одіяла, матраци, посуд) на суму 10 тис. 546 грн.
  5. Служба у справах дітей адміністрації (для облаштування дитячого будинку сімейного типу) на суму 522 грн.
  6. Районна організація ветеранів війни та праці 950 грн.
  7. Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (для малозабезпечених сімей, сімей де виховуються діти з особливими потребами, діти сироти та напівсироти, діти з неповних сімей) на суму 8 тис. 560 грн.

В даний час районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розподіляє наявний товар гуманітарної допомоги по селах району та в місті для сімей, які перебувають на супроводі та гостро потребують підтримки. На звітну дату працівники служби об’їхали 9 населених пунктів.

Заступник військового комісара Яготинського районного військового комісаріату В.Г. Лазоренко доповів про хід проведення весняного призову на строкову військову службу.

На виконання Указу Президента України від 30.01.2019 року №22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» в  Яготинському районі розпочалися заходи щодо залучення громадян на строкову військову службу.

На підставі затвердженого головою Яготинської райдержадміністрації розпорядження №57  від 20.2.2019 року створена районна призовна комісія. Перше засідання призовної комісії під головуванням першого заступника голови адміністрації Т.П.Сухенко відбулося 1 квітня, де було вручено повістки на відправку 15 призовникам.

План на відправку до ЗСУ Яготинському РВК на весняний призов 2019 року складає – 21 чоловік. Підлягає призову у місті та районі 722 особи. З них не досягли 20 років – 191. Оповіщення призовників, які підлягають проходженню строкової військової служби здійснюється власними силами працівників РВК. Як результат, станом на 15.04.2019 – явка 60 чол. З них на контрольному огляді ВЛК КОВК визнано придатними до військової служби та попередньо розписано в команди на відправку до Збройних Сил України – 15 юнаків. Визнано непридатними до проходження служби – 10 чол., направлено на додаткове обстеження стану здоров’я – 18 чоловік. Надано відстрочки на навчання 17 чол.

Наразі гостро стоїть питання неявки громадян на виклики до районного військового комісаріату. Причини викликів: уточнення облікових даних, підтвердження та  надання відстрочок, обстеження на придатність за станом здоров’я призовників до проходження служби.

Про підведення підсумків періоду подачі декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави за 2018 рік, доповів начальник відділу юридичного забезпечення та звернень громадян апарату адміністрації В.В.Гелевера

Відділом юридичного забезпечення та звернень громадян апарату Яготинської районної державної адміністрації проведено ретельну перевірку факту подачі суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в Яготинській районній державній адміністрації.

За період декларування (з 01.01.2019 р. по 31.03.2019 року) посадовими особами Яготинської РДА подано 80 щорічних декларацій. Випадки неподання чи невчасного подання щорічних декларацій відсутні.

При перевірці факту подачі декларацій особами, звільненими в 2018 році (тип декларації – після звільнення), виявлено 4 особи, що не подали декларації,  повідомлення стосовно цих осіб направлено до НАЗК.

Відповідно до ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За підсумками проведеної наради голови адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування