Дайджест новин Уряду 26 11 2018

Дата: 26.11.2018 16:07
Кількість переглядів: 454

Глава Уряду про ситуацію в Азовському морі: Маємо мобілізувати всі можливості для захисту держави

Фото без описуУкраїна має мобілізувати всі можливості держави, аби захистити свою територіальну цілісність. Так прокоментував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман рекомендацію Ради національної безпеки та оборони ввести в Україні воєнний стан строком на 60 діб через ситуацію в Азовському морі.

«Якщо потрібно приймати рішення, які не обмежують права і обов’язки людей, а з іншого боку мобілізують резерви держави, аби захистити кордони і цілісність, це треба зробити, - сказав Володимир Гройсман. - Ми 5 років є об’єктом агресії - і прихованої, і неприхованої. І те, що сьогодні відбулося – неприпустимо. Вважаю, що має бути мобілізований весь цивілізований світ, аби цьому дикунству поставити крапку. Ніхто не дав права не поважати закон, посягати на територіальну цілісність держави».

Глава Уряду запевнив, що все, що стосується економічної стабільності – буде зроблено.

«Все, що стосується національної економіки, зростання - будемо забезпечувати і далі. Ми збережемо спокій та порядок. І забезпечимо ресурси, аби захистити державу», - додав Глава Уряду.

МОЗ: Чому дорослим треба вакцинуватися проти дифтерії і правця

 

Вакцинація від дифтерії і правця призначена не лише дітям, а й дорослим. Міністерство охорони здоров’я інформує, чому і як часто треба проходити ревакцинацію і що треба знати про дифтерію і правець.

Вакцинація від дифтерії і правця дорослих: навіщо і як часто

Імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин - ревакцинація. До цих захворювань відносяться дифтерія і правець.

За 10 місяців 2018 року в Україні зареєстровано 9 випадків захворювання на дифтерію (серед них 3 дітей та 6 дорослих) та 17 випадків захворювання на правець (5 дітей та 12 дорослих). Єдиний надійний захист від цих хвороб - вакцинація. Вчасно зроблене щеплення допоможе сформувати імунітет та захистити від смертельно небезпечних захворювань.

Діти отримують щеплення в 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років і 16 років, а до дорослі - кожні 10 років. Такий інтервал у дорослому віці зумовлений тим, що імунітет проти цих хвороб зберігається близько 10 років.

Тож першу планову ревакцинацію дорослих, які раніше були щеплені, проводять вакциною АДП-М у віці 26 років з подальшою плановою ревакцинацією АДП-М з мінімальним інтервалом 10 років від попереднього щеплення АДП-М.

Такі щеплення в комунальних закладах охорони здоров’я проводять безоплатно.

Більше читайте на сайті МОЗ.

 

Сервісні центри МВС готові у цілодобовому режимі реєструвати розмитнені авто з європейською реєстрацією
Окрім керівників Нацполіції, Держприкордонслужби, Головного сервісного центру МВС, у ній взяли участь і керівники Державної фіскальної служби. Учасниками наради було наголошено на необхідності неухильного дотримання водіями транспортних засобів, що перетинають державний кордон, норм законів №8487 і №8488 щодо легалізації ввезених із порушенням митного та податкового законодавства автомобілів із європейською реєстрацією.Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ готові у цілодобовому режимі реєструвати розмитнені авто з європейською реєстрацією. Про це сьогодні, 26 листопада, йшлося під час міжвідомчої нарада під головуванням першого заступника Міністра внутрішніх справ Сергія Ярового з питань врегулювання ситуації із ускладненням і блокуванням автомобільного руху в пунктах пропуску на державному кордоні України.

 

«Для цього регіональні сервісні центри МВС готові забезпечити безперебійну роботу із державної реєстрації розмитнених транспортних засобів у цілодобовому режимі», - зазначив Сергій Яровий. Водночас на урядовому рівні тривають міжвідомчі консультації щодо впровадження спрощеного порядку реалізації норм цих законів для полегшення реєстраційних процедур для водіїв таких ТЗ.

Підрозділи Національної поліції та Держприкордонслужби працюють у прикордонних районах у посиленому режимі відповідно до доручення Міністра внутрішніх справ України. Правоохоронці закликають учасників протестів дотримуватися публічного порядку і утриматися від провокацій.

 

На 2019 рік в бюджеті Мінмолодьспорту передбачено 600 млн грн субвенцій на розвиток спортивної інфраструктури

В бюджеті Мінмолодьспорту на наступний рік передбачено 600 млн грн субвенцій регіонам для ремонту, реконструкції та будівництва спортивних об’єктів.

Зокрема:

    200 млн грн - субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту;

    200 млн грн - субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту;

    200 млн грн - субвенція з державного бюджету бюджетам міст обласного значення - обласним центрам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних басейнів та районним бюджетам на реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних басейнів.

 

"Починаючи з 2015-2016 років, за сприяння Мінмолодьспорту, державою було інвестовано більше 1 мрлрд грн для відновлення та розбудови спортивної інфраструктури на місцях. Враховуючи субвенції, заплановані на 2019 рік, обсяг державної підтримки на будівництво спортивної України перевищить 2 млрд грн. Дякую Уряду, Верховній Раді, народним депутатам та спортивній спільноті за роботу та підтримку. Це наші з вами інвестиції в успішне спортивне майбутнє країни, фізичну активність та здоров'я майбутніх поколінь", - наголосив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

 

МІП закликає користуватися офіційними джерелами інформації в умовах агресії РФ

 

Міністерство інформаційної політики закликає користуватися тільки офіційними джерелами інформації та не поширювати факти, не підтверджені офіційними спікерами уповноважених органів влади.Агресивні дії Росії на морі супроводжуються активним поширенням дезінформації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування