Відбулось засідання щотижневої апаратної наради

Дата: 07.05.2019 16:04
Кількість переглядів: 941

Фото без описуПерший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко провела щотижневу апаратну нараду за участі міського голови Н.М.Дзюби, заступника голови районної ради В.А.Потельчака, керівників установ, організацій району та структурних підрозділів адміністрації.

Про підведення підсумків двомісячника з благоустрою, озеленення, поліпшення стану довкілля населених пунктів району доповіла начальник  відділу містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Яготинської районної державної адміністрації Г.О.Колозіна. Станом на 06.05.2019 ліквідовано 25 несанкціонованих сміттєзвалищ з 34, що становить 73,5%;

При цьому було зібрано побутових відходів 1,3 тис. м3, що є 81,25 % від запланованого  обсягу;

В належний санітарний стан приведено 100% прибудинкових територій (а це 140,8тис.м2), 81 % парків, 79% скверів, 79% дитячих площадок, 75% спортивних площадок, 78% господарських майданчиків.

Прибрано кладовищ 100% (63 кладовища),  братських могил 100% (19), меморіальних комплексів 100% (12) і місць почесних поховань – 100% (9).

Впорядковано вулиць та доріг 72%, тротуарів – 87%, зупинок міського транспорту – 100%. Висаджено 1200 дерев та 900 кущів.

Начальник    управління соціального захисту населення Г.В.Величко доповіла про роботу з внутрішньо переміщеними особами.

Станом на 01.05.2019 року в управлінні на обліку перебуває 407 внутрішньо переміщених осіб з Донецької, Луганської областей та АР Крим (загалом 165 сімей). З них 127 осіб працездатного віку, 170 осіб пенсійного віку та 110 дітей.

Заселення внутрішньо переміщених осіб проводиться на їх розсуд. Так відповідно до Єдиної інформаційної бази обліку внутрішньо переміщених осіб в місті проживає 322 вимушених переселенці та в 19 селах Яготинського району проживає 85 внутрішньо переміщених осіб.

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово – комунальних послуг» 112 сімей внутрішньо переміщених осіб отримують вищевказану адресну допомогу. Середньомісячний розмір адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам на проживання в поточному році становить 157,5 тис.грн.

Про стан ліквідації ямковості на автомобільних дорогах в Яготинському районі доповів завідувач  сектору з питань цивільного захисту та інфраструктури адміністрації О.В.Головченко.

«Після закінчення зимового періоду 2018-2019 року, на території Яготинського району розпочато ліквідацію ямковості на автодорогах загального користування місцевого значення, які знаходяться на балансі Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації – генпідрядна організація ТОВ «Спецкомплектпостач», субпідрядна організація ТОВ ДП «Магістраль» та доріг державного значення які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області – генпідрядна організація ТОВ ДП «Магістраль»» - зазначив Олександр Володимирович.

На автомобільній дорозі державного значення Т-25-41 Новий-Биків-Згурівка-Яготин Ліквідовано 520 м2 ямковості, на що використано 62,4 т. асфальтобетону, ремонтні роботи проводилися по вул. Київська, та вул. Незалежності.

Станом на 06.05.2019 здійснюються роботи по ліквідації ямковості в мікрорайоні «П’яний Півострів» пневмо-струменевим методом планується ліквідувати 200 м2 ямковості.

Ліквідовано 300 м2 ямковості на автомобільній дорозі місцевого значення С102518 /Бориспіль-Березань-Яготин-Жоравка/ - Черняхівське відділення, використано 45 т. гарячої асфальтобетонної суміші. Пневмо-струменевим методом ліквідовано 150 м2 ямковості. Продовжуються роботи по видаленню (зрізання) дефектного шару асфальтобетонного покриття та текстурування поверхні дорожнього полотна для підготування поверхні до укладання нового покриття.

На автомобільній дорозі державного значення Т-10-18 Фото без описуБориспіль-Березань-Яготин здійснено підготовчих робіт на 300 м2, ліквідовано ямковості 140 м2 з використанням гарячої асфальтобетонної суміші, продовжуються роботи по відновленню асфальтобетонного покриття.

На завершення,  виконувач обов’язків  начальника відділу  культури, туризму національностей та релігії Яготинської районної державної адміністрації Л.М.Соколенко ознайомила присутніх з заходами, які будуть проведені в найближчі дні, а саме відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня  вишиванки.

Так, відповідно до Указу Президента України «Про відзначення у 2019 році Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги у Другій світовій війні, та 75-ї річниці вигнання нацистів з України» та розробленого та затвердженого плану роботи відділу культури, туризму. національностей та релігії Яготинської районної державної адміністрації, заплановані та будуть проведені наступні заходи:

  • Бібліотечні викладки в міських та сільських бібліотеках для дорослих і дітей «Подвигу і мужності, пам'ять і честь», Пройшла війна стежками долі», виставка - спогад «Літопис великої Перемоги»
  • Всі сільськи клуби спільно із сільськими радами готують проведення мітингів до Дня пам'яті та примирення та урочисті заходи до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.( за окремим планом)
  • У місті 9 травня о 10.00.  буде проведений мітинг-реквієм, присвячений Дню пам'яті та примирення  біля Братської могили з покладанням квітів та проведенням панахиди за загиблими у Другій світовій війні.
  • 9 травня о 11.00. біля постаті Невідомого солдата відбудеться урочистий концерт, посвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Всі заходи будуть проведені відповідно до затверджених сценаріїв. Щодо проведення  Дня вишиванки 16 травня, проведена підготовча робота, а саме розроблений сценарій, спільно з редакцією газети «Яготинські вісті» підготовлено Положення про проведення в рамкам Дня вишиванки фотоконкурс «Вишиванка – твій генетичний код», про який буде оголошено в газеті 14 травня і триватиме він до 01.08.2019. Переможців визначить журі, а нагородження планується до Дня незалежності України.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування