Київобленерго змінює назву на ДТЕК Київські регіональні електромережі

Дата: 09.09.2020 14:20
Кількість переглядів: 971

Київобленерго змінює назву. За результатами загальних зборів акціонерів компанії назву ПрАТ «Київобленерго» було змінено на ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі». Перейменування компанії – це частина плану ДТЕК із трансформації Київобленерго в сучасну сервісну компанію.

ДТЕК Київські регіональні електромережі й надалі виконуватиме функції оператора системи розподілу електроенергії (ОСР), серед яких: забезпечення населення якісним та надійним електропостачанням; управління системою розподілу (розподільчими пунктами, трансформаторними підстанціями, лініями електропередачі); приєднання об’єктів споживачів до мереж; ремонт електричних ліній та підстанцій; встановлення лічильників електроенергії та фіксування їх показів; обслуговування клієнтів з питань пов’язаних з електропостачанням.

«ДТЕК здійснює значний внесок у трансформацію енергетики. Київська область – регіон з величезною енергетичною інфраструктурою – понад 50 тис. км мереж та більше 1 млн клієнтів. Розуміючи потреби наших клієнтів ми оновлюємось, як зовнішньо, так і внутрішньо. Щоб стати сучасною сервісною компанію та надавати якісний сервіс та послугу електропостачання ми модернізуємо інфраструктуру електромереж та інвестуємо в цифровізацію сервісів», - прокоментував генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Нагадаємо, минулого року Київобленерго увійшов до складу ДТЕК Мережі. Тоді компанія проаналізувала стан мереж та розробила план якісного оновлення енергетичної інфраструктури Київської області.

Завдяки слідуванню цьому плану, середній час ліквідації аварій за рік скоротився вдвічі – з 5-8 до 2-4 годин, були реконструйовані дві великі підстанцій в Ірпені та Вишгороді, а також відремонтовані близько 4882 км ліній 0,4-110кВ. Крім того, ДТЕК у Київській області спростив процедуру приєднань. Як результат, тривалість виконання стандартних приєднань знизилась у 3 рази – з 63 днів у 2018 році до 26 днів у січні-травні 2020 року.

Значних змін зазнав й клієнтський сервіс. В компанії побудували проактивне інформування споживачів про планові та аварійні відключення, запустили мобільний додаток «Мережі онлайн», почали оновлювати ЦОКи та діджиталізувати сервіси. Так, якщо рік тому лише 20% популярних послуг можна було замовити онлайн, то зараз цей відсоток збільшився до 50%. І компанія продовжує працювати в тому ж напрямку.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування