Урядова допомога для субєктів малого та середнього бізнесу Яготинського району

Дата: 09.09.2020 12:06
Кількість переглядів: 562

Яготинська районна філія Київського обласного центру зайнятості активно долучилася до реалізації урядової програми щодо надання допомоги по частковому безробіттю для тих роботодавців та ФОПів, які зупинили чи скоротили свою діяльність в період карантину. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020р. №306, якою затверджено Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2(зі змінами).

Допомога по частковому безробіттю передбачена застрахованим особам, які офіційно працюють на підприємствах різних форм власності  та втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного зупинення(скорочення) діяльності підприємства а також фізичним особам-підприємцям, які сплачували єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Так Яготинською районною  філією отримано 85 пакетів документів на отримання допомоги по частковому безробіттю від підприємств та фізичних осіб одноосібників, в тому числі 83 від фізичних осіб-підприємців. По 83 з них комісією  Київського обласного центру зайнятості прийнято позитивне рішення.

Одне з підприємств Яготинщини це ТОВ «Механічний завод «Яготин», яке займається ремонтом та виробництвом машин і устаткування для сільського та лісового господарства. В результаті прийнятих урядом карантинних заходів товариство втратило значну частину замовлень та обсягів реалізації своєї продукції. На підприємстві працює більше 30 осіб, які в квітні залишились без заробітної плати. Вони звернулись до Яготинської філії та отримали позитивне рішення на отриманні допомоги по частковому безробіттю для 22 працівників.. Загалом, 78 фізичних осіб-підприємців та 5 роботодавців, в яких працює 34 працівники, вже отримали допомогу по частковому безробіттю більш як 300 тис. гривень.

Звертайтесь до Яготинської служби зайнятості, ми завжди надамо допомогу з укомплектування ваших вакансій та проконсультуємо по  всіх ваших запитаннях. Наші телефони сектору взаємодії з роботодавцями 54099, 54300.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування