Працюй легально!

Дата: 07.09.2020 13:42
Кількість переглядів: 539

Легалізація найманої праці та заробітної плати залишається одним із найактуальніших питань сьогодення. Найважливішими складовими соціально-трудових відносин є порядок працевлаштування, оплата праці, умови праці тощо. 

На жаль, криза COVID-19 вкотре оголила вразливість тих, хто вимушений працювати неофіційно, заробляти засоби для існування без гарантій і належного захисту. З початку 2020 року до травня включно спостерігалась тенденція до зменшення кількості офіційно зайнятого населення.

На виконання доручення Кабінету Міністрів України Держпраці починає за участі та сприяння інших органів (Державної податкової служби, Пенсійного фонду, центрів зайнятості, органів місцевого самоврядування, Національної поліції тощо) проведення  контрольних заходів з питань виявлення неоформлених працівників.

Працівники, трудові відносини з якими оформлені відповідно до чинного законодавства, мають гарантії у таких випадках, та є більш захищеними.

Роботодавець, який використовує повністю задекларовану працю, також має цілий ряд переваг, зокрема, центрами зайнятості надається допомога по частковому безробіттю застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України.

#працюй_легально


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування