В. ВОЛОДІН: НА МЕЖІ ДРУГОЇ ХВИЛІ ЕПІДЕМІЇ МАЄМО МАКСИМАЛЬНО ПОДБАТИ ПРО БЕЗПЕКУ

Дата: 17.08.2020 09:34
Кількість переглядів: 308

В Україні щодня збільшується кількість хворих на коронавірус. За минулу добу COVID-19 підтвердили ще у 1732 громадян. Не виключення й Київська область, де за добу інфіковано 52 мешканці, 4 померли. Це велика кількість порівняно з усім попереднім періодом.

«Кількість хворих та госпіталізованих на Київщині, четверо померлих за добу – все це говорить про те, що ми перебуваємо на межі другої хвилі епідемії, тож маємо максимально приділити увагу заходам безпеки та дотриманню карантинних правил», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 14  серпня.

Наразі Київська область за рівнем епідемічної небезпеки знаходиться у «зеленій зоні». Це передбачає перебування в громадських місцях та транспорті у масках чи респіраторах та постійну наявність документів, що посвідчують особу; обов‘язкове дотримання правил самоізоляції чи обсервації; для іноземців та осіб без громадянства – наявність страхового полісу, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19; обмеження у відвідуванні масових заходів; перевезення людей в громадському транспорті відповідно до кількості місць для сидіння.

Голова області наголосив, що зараз потрібно жорстко дотримуватися всіх зазначених правил, щоб ситуація на Київщині не погіршилася. «Небезпека поруч. Не маємо права розслаблятися. Свідоме ставлення до свого здоров‘я,  відмова від поїздок в інші регіони, прискіпливе дотримання карантинних заходів та санітарних вимог є запорукою втримання ситуації на теперішньому рівні та запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень», – підкреслив Василь Володін.

Нагадаємо, на ранок 14 серпня 2020 року офіційно підтверджено 4429 випадків захворювання на коронавірус. В тому числі у 386 дітей та у 646 медичних працівників. За добу підтверджено 52 нові випадки коронавірусної хвороби (COVID-19), у тому числі у 2 дітей. 770 хворих перебувають на стаціонарному лікуванні. 76 – померли.

Повідомляє пресслужба КОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування