ОБГОВОРИЛИ ТРАНСФОРМАЦІЮ ЦНАПІВ РДА В ЦЕНТРИ НАДАННЯ АДМІНПОСЛУГ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 13.08.2020 09:05
Кількість переглядів: 600

Фото без опису12 серпня, у Київській облдержадміністрації відбулась онлайн нарада з розгляду проблемних питань трансформації центрів надання адміністративних послуг, утворених районними державними адміністраціями та створення ЦНАПів органів місцевого самоврядування. Провів захід перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Скляров.

Участь в обговоренні взяли державний експерт Міністерства цифрової трансформації України по Київській області Світлана Здрилюк, старший експерт напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення  Програми «U-LEAD з Європою» Петро Макаренко, виконуюча обов’язки директора департаменту економік і цифровізації КОДА Наталія Погребна, голови РДА, мери міст, голови ОТГ,сільських, селищних та міських рад області.

Від Яготинського району участь в он-лайн нараді взяли участь голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, перший заступник голови адміністрації Олександр Васільєв, заступник міського голови Олена Федина, керівник апарату адміністрації Вікторія Гелевера, керівник Центру надання адміністративних послуг адміністрації Ірина Близнюк.

Ліквідацію ЦНАПів райдержадміністрацій та надання послуг виключно ЦНАПами органів місцевого самоврядування передбачено прийнятим у першому читанні законопроектом № 2679 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі».

Відповідне розпорядження, яким затверджено план заходів з підготовки до трансформації центрів надання адміністративних послуг районних державних адміністрацій Київської області голова Київської облдержадміністрації Василь Володін підписав 4 серпня 2020 року за №380.

У ході наради учасники обговорили положення законопроекту 2679, основні заходи плану облдержадміністрації, результати аналізу ситуації щодо матеріального забезпечення ЦНАПів та окреслили подальші кроки для створення належних ЦНАПів в органах місцевого самоврядування та трансформації ЦНАПів РДА.

За результатами обговорення учасники погодились, що виконання плану заходів, розроблених Київською обласною державною адміністрацією дозволить зберегти майновий та кадровий потенціал ЦНАПів, утворених райдержадміністраціями, а також зробити процес трансформації максимально правильним і «безболісним» як для жителів громад, так і для співробітників центрів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування