Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 29 липня 2020 року

Дата: 30.07.2020 08:46
Кількість переглядів: 549

Уряд схвалив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021 – 2023 роки

Документ визначає кількісну оцінку основних напрямків розвитку економіки України на найближчі три роки. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства закладає зростання ВВП вже з наступного року. «У документі міститься ґрунтовний аналіз економічних проблем попередніх років, вплив коронакризи на економіку та прогнози розвитку», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль: Потрібно посилювати експортний потенціал України

Денис Шмигаль наголосив, що в Уряду є бачення щодо розвитку промислової галузі. Зокрема, необхідно посилити експортний потенціал України. «Тут буду просити Міністерство закордонних справ, як ми говорили, зробити реформу відповідних дипломатичних представництв. Критично важливо переорієнтувати їх на підтримку експортного потенціалу наших виробників», — зазначив очільник Уряду.

Ольга Стефанішина: Український бізнес зможе максимально скористатися можливостями Європейської “Зеленої Угоди”

28 липня, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела Перший діалог з українським бізнесом щодо оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Учасники дискусії обговорили існуючі та нові можливості доступу до спільних з ЄС ініціатив та проектів.

Уряд прийняв рішення про надання одноразової допомоги родинам загиблих та ветеранам АТО з інвалідністю

З державного бюджету Міністерству у справах ветеранів буде виділено понад 10 мільйонів гривень на надання одноразової допомоги членам сімей трьох осіб, які загинули під час участі в антитерористичній операції та чотирнадцяти особам із інвалідністю, одержаною під час бойових дій на Сході України.

Уряд затвердив Положення про Центр професійного розвитку педагогів

Центри професійного розвитку педагогів консультуватимуть вчителів, надаватимуть психологічну підтримку та поширюватимуть інформацію про можливості підвищення кваліфікації. 

Уряд підтримав створення нових об’єктів природно-заповідного фонду

Кабінет Міністрів України підтримав проект Указу Президента України «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення». Згідно з Указом, ландшафтнии? заказник «Кручі» площею 172,24 га у Нікольському раи?оні Донецькоі? області, ботанічнии? заказник «Долина ірисів» площею 19,9952 га у Миколаі?вському раи?оні Львівськоі? області та парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Адамівка» площею 54,46 га у місті Трускавець Львівськіи? області стануть об’єктами природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Мінсоцполітики розпочинає реалізацію пілотного проекту по монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Сьогодні Урядом прийнято рішення розпочати з 1 вересня реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2021 роках».

Уряд підтримав реалізацію експериментального проекту з впровадження е-квитка на транспорті, - Владислав Криклій

Уряд схвалив постанову, яка передбачає реалізацію експериментального проекту щодо впровадження послуги з оформлення єдиного е-квитка на Транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua. Це сприятиме наданню зручних та сучасних цифрових послуг для населення у різних видах транспорту на одному ресурсі при плануванні подорожі.

Україна ініціює переговори щодо укладення преференційної торговельної угоди з Єгиптом

У розвиток домовленостей між президентами України та Єгипту відбулася телефонна розмова Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі. Співрозмовники відзначили суттєвий прогрес, досягнутий останніми роками у політичній площині, та обговорили конкретні подальші кроки для обміну візитами на високому та найвищому рівнях.

Кабінет Міністрів встановив вимоги до якості скрапленого газу

Уряд затвердив Технічний регламент щодо вимог до газу скрапленого для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей. Встановлення вимог до якості відповідає європейським підходам до захисту споживачів та розвитку конкуренції на ринку.

Мінфін готує проект держбюджету на 2021 рік на основі затвердженого Урядом оновленого макропрогнозу

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів було затверджено Прогноз економічного і соціального розвитку на 2021 – 2023 роки, розроблений Мінекономіки в рамках нового прогнозного циклу. Оновлений макропрогноз на 2021 рік є цілком реалістичним і враховує останні тенденції розвитку економіки, реалії, які склались на світових ринках внаслідок пандемії COVID-19, і актуальні оцінки щодо перспектив відновлення світової економіки.

Уряд призначив Дениса Кудіна заступником Голови Фонду державного майна України

Першочерговою задачею нового заступника буде запровадити системний підхід до управління підпорядкованими підприємствами, вжити низку антикризових заходів для швидкої стабілізації ситуації там, де вона є складною, забезпечити прозорість роботи та максимально прискорити підготовку підприємств до приватизації».

Уряд врегулював питання інвентаризації майна державних підприємств, які приватизуються

Відтепер, до функцій інвентаризаційної комісії, яка утворюється для інвентаризації майна державних підприємств, які приватизуються, віднесено виявлення майна, що не підлягає приватизації відповідно до законодавства.

Максим Степанов про зарплати медиків: уже з 1 вересня відбудеться значне підвищення, а в новому році закладаємо ще більші показники

Міністерство охорони здоров’я, за підтримки Президента та Уряду, досягло підвищення заробітних плат медичним працівникам з 1 вересня цього року. При цьому керівництво відомства налаштоване й надалі підвищувати рівень зарплат у новому році і хоче довести їх до рівня не менше 20-25 тис. грн на місяць.

Одинокі пенсіонери старші за 80 років, які потребують стороннього догляду, отримають щомісячну допомогу 685 грн

Рішенням Уряду встановлено порядок виплати щомісячної державної соціальної допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років, та які потребують постійного стороннього догляду, у розмірі 40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1712 грн х 40%= 685 грн).

Суб’єктам аудиторської діяльності зменшено розмір внеску на користь контролюючого органу

Кабінет Міністрів України, затвердив зміни до постанови № 313 «Про розмір внеску, що сплачується суб’єктами аудиторської діяльності на користь Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю». Відповідними змінами у 2020 році зменшено розмір внеску, який сплачується суб’єктами аудиторської діяльності на користь контролюючого органу, з 1 відсотка до 0,5 відсотка.

Уряд врегулював усі формальності для запуску програми АЕО

 Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про деякі питання функціонування авторизованих економічних операторів», розроблену Мінфіном спільно з Держмитслужбою, чим врегулював усі формальності для запуску програми АЕО в Україні.

Президент України Володимир Зеленський та Глава МОЗ Максим Степанов відкрили другу чергу нового корпусу лікарні Охматдит

Це дозволить закладу надавати повний спектр допомоги онкохворим дітям, включаючи операції з пересадки кісткового мозку. Зараз МОЗ працює над тим, щоб створювати такі проекти по всій Україні, а також над покращенням матеріальної бази медичних закладів та підвищенням зарплат медикам.

Мінекономіки посилює підтримку малого і середнього бізнесу новим інструментом - факторингом

За ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ДП «Прозорро» та спільними зусиллями Команди підтримки реформ та Офісу розвитку МСП, а також - команди волонтерів-розробників створено онлайн-платформу «Факторинг Хаб». Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) підтримує подальшу розробку та просування онлайн-платформи, і тим самим сприяє розвитку та покращенню бізнес-середовища для малих та середніх підприємств (МСП) України.

Оновлено склад Наглядової ради ДП “ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ”

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді увійшла до складу Наглядової ради ДП “ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ” як представник держави. Відповідне рішення було затверджено Наказом Мінекономіки №1412 від 28.07.20.

Міністр розвитку громад та територій зустрівся з Послом Канади в Україні

28 липня у Мінрегіоні відбулась зустріч Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. Співрозмовники обговорили питання щодо децентралізації та місцевих виборів в Україні, пріоритетів регіональної політики в Україні на період 2021-2027 роки та впровадження ґендерної рівності в діяльності Мінрегіону.

Мінцифри спільно з КНУ впровадить діджитал-курси для студентів та планує ряд проектів з цифровізації освіти

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив, що цифровізація — це розширення можливостей. «Це додаток до основного компоненту освіти. Можливість здобувати розширене коло знань не тільки традиційно, за партою, але й користуватися розгалуженою мережею інформаційних ресурсів. Міністерство освіти та науки повністю підтримує процеси цифровізації освіти і буде надійним партнером», — заявив Сергій Шкарлет.

Мінрегіон та ЦВК обговорили питання організації місцевих виборів восени

28 липня у Мінрегіоні під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди відбулась нарада з заступником голови Центральної виборчої комісії Віталієм Плукарем та представниками секретаріату ЦВК щодо організації чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на новій територіальній основі.

Уряд направив на місцеві бюджети понад 611,2 млн гривень на виплату компенсації за житло ветеранам війни та родинам Героїв Небесної Сотні

Компенсація за житло буде виплачена особам з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 29.07.2020

Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

За попередню добу інспектори Укртрансбезпеки нарахували майже 940 тисяч грн плати за перевантаження, - Владислав Криклій

За попередню добу, 28 липня, інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було зупинено та перевірено 5496 вантажівок, складено 100 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 940 тисяч гривень плати за перевантаження.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 29 липня в Україні зафіксовано 1022 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом в Україні 67 597 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1650 летальних, 37 394 пацієнти одужало. Проведено 998 299 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 650 пацієнтів.

Воднева енергетика може стати драйвером для сталого економічного розвитку України

Потенціал та шляхи розвитку водневої енергетики в Україні обговорили заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура із представниками Європейської економічної комісії ООН (UNECE)  та Програми розвитку ООН (UNDP).

Державний борг в червні: вартість запозичень зменшується

Другий місяць поспіль спостерігається падіння ставок, за якими Міністерство фінансів залучає кошти до державного бюджету. Якщо на аукціонах початку червня середньозважена дохідність державних облігацій з терміном обігу три, шість місяців та один рік складала 9,84%, 10,11% та 10,86%, то вже в кінці місяця вартість запозичень опустилась до 7,24% (-260 базисних пунктів), 7,74% (-237 б.п.) та 10,47% (-39 б.п.) відповідно.

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах у  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування