Протидія кіберзагрозам та підтримка кібернетичної безпеки

Дата: 29.07.2020 17:01
Кількість переглядів: 676

Фото без описуЯготинська районна державна адміністрація у рамках взаємодії у сфері кібербезпеки та кіберзахисту підписала Меморандум з Службою безпеки України, щодо організації взаємодії з питань обміну інформацією щодо кіберінцидентів з використанням платформи MISP-UA.

Яготинська районна державна адміністрація високо цінує зусилля Служби безпеки України, спрямовані на підвищення рівня захищеності інфраструктури десятків тисяч українських підприємств, установ та організацій, які приєдналися до користування платформою MISP-UA.

На нашу думу така співпраця сприятиме не тільки посиленню спроможності України у протидії кіберзагрозам, але й стимулюватиме індустрію для створення власних програмних продуктів, поліпшить взаємодію суспільства і держави, а також підвищить прозорість діяльності та довіру до органів влади.

Довідка: Співробітниками Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ на базі платформи з відкритим програмним кодом MISP (Malware Information Sharing Platform) створено систему збору і обробки інформації стосовно інцидентів кібернетичної безпеки та обміну технічними даними про ідентифікатори компрометації інформаційних систем об'єктів критичної інфраструктури між суб’єктами сектору безпеки в режимі реального часу. Ця платформа широко використовується в усьому світі, відповідає міжнародним стандартам ЄС та НАТО, застосовується основними міжнародними суб’єктами у сфері кібербезпеки FIRST, CIRCL, CiviCERT, NATO NCI Agency тощо.

 

Завідувач сектору юридичного забезпечення,

антикорупційної діяльності та роботи із 

зверненнями громадян апарату адміністрації                   Дмитро ЗАГУРСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування