Звернення Яготинського РС ГУ ДСНС України у Київській області до сільскогосподарських підприємств та фермерів

Дата: 28.07.2020 15:44
Кількість переглядів: 348

Під час гарячої пори збирання врожаю розпочинається на жаль, не зважаючи на заборони, період, коли на полях відбувається випалювання стерні, соломи та інших пожнивних решток. Мало хто переймається тим, що випалювання може призвести до пожежі на сусідніх полях та знищити урожай. Слід зауважити ще те, що вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові будинки та спричинити загибель людей. Спалювання соломи на полях може призвести до масових пожеж, що тягне за собою значні матеріальні збитки. Їдкий дим, який виникає під час спалювання соломи, загрожує здоров’ю людини, негативно впливає на навколишнє середовище: знижується родючість ґрунту, забруднюється повітря.

Також варто пам’ятати про те, що при спалюванні соломи також згорає найбільш родючий поверхневий шар ґрунту, внаслідок чого знижується біологічна його активність. Разом з соломою вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки, а на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур`яни.

Яготинський РС звертається до керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів, власників приватних господарств та громадян з проханням не спалювати стерню та використовувати сучасні методи її прибирання! Дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання зібраного врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв. Знищення стерні – це, водночас, знищення флори і фауни району. Дбайте про стан навколишнього середовища!

ПАМЯТАЙТЕ : банальна людська недбалість може завдати непоправної шкоди! При небезпеці телефонуйте 101.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування