Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 24 липня 2020 року

Дата: 27.07.2020 11:25
Кількість переглядів: 386

Фото без опису Денис Шмигаль та Жозеп Боррель обговорили питання безпеки на окупованих територіях

23 липня, під час робочого візиту до Брюсселя, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Високим Представником Європейського Союзу Жозепом Боррелем. Сторони обговорили питання проведення Саміту Україна – ЄС, вдосконалення Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі, ситуацію на сході України та в окупованому Криму.

Ольга Стефанішина: Комісію зі співробітництва Україна-Китай  важливо провести до кінця 2020 року

“Ми надаємо великого значення поглибленню стратегічного партнерства між нашими країнами і сподіваємося на швидке подолання пандемії COVID-19. Це дозволить провести у Пекіні цього року 4-те засідання Комісії зі співробітництва між Урядами України і Китаю”, - підкреслила Ольга Стефанішина на зустрічі з Фань Сяньжунем, Надзвичайним та Повноважним Послом Китаю в Україні.

Ольга Стефанішина: Працюємо, щоб продовжувати інтеграцію України до НАТО

Про ключові напрямки та пріоритети співпраці України та НАТО у контексті євроатлантичних прагнень України йшлося сьогодні під час онлайн-зустрічі Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної з послами держав-членів НАТО, акредитованих в Україні.

Стартувала додаткова сесія ЗНО: тестування триватимуть до 10 серпня

24 липня 2020 року, тестуванням із фізики стартувала додаткова сесія ЗНО – участь у ньому взяли 206 осіб, що становить 60% від кількості зареєстрованих. Тестування додаткової сесії триватимуть до 10 серпня.

Мінфін запроваджує нові підходи до оцінки ефективності бюджетних програм

Сьогодні 24 липня набирає чинності (опубліковано в "Офіційному віснику України") наказ Мінфіну від 19.05.2020 № 223 «Про оцінку ефективності бюджетних програм державного бюджету», зареєстрований в Мінюсті 09.07.2020 за № 646/34929.

Мінфін: Україна і Польща відновлюють активне співробітництво на митному кордоні задля протидії контрабанді

23 липня у пункті пропуску «Краковець-Корчова» відбулася зустріч заступника Міністра фінансів Юрія Друганчука з заступником Міністра фінансів, держсекретарем та Головою митної служби Республіки Польща Магдаленою Ржечковською.

У Міненерго розпочали роботу з вивчення перспективності роботи державних вугільних шахт

Представники Міністерства енергетики проводять виїзні наради для вивчення поточного стану та перспективності роботи державних вугільних шахт у рамках підготовки реформи вугледобувної галузі.

Ігор Клименко: В Україні стартувало профілактичне відпрацювання автошляхів держави «Безпечне шосе»

Відпрацювання триватиме до кінця літа. До його проведення будуть залучені підрозділи блоку превентивної діяльності. Відпрацювання має на меті підвищення безпеки учасників дорожнього руху та профілактику дорожньо-транспортних пригод. 

Денис Малюська: У СІЗО почала діяти «Послуга наперед» за користування платними камерами

Будь-яка особа, взята під варту, має право надати адміністрації СІЗО підтвердження оплати «Послуги наперед» та скористатися відповідною платною послугою протягом шести місяців з дня здійснення відповідного платежу. Оплату послуги можна здійснювати знеособлено та не вказуючи конкретний час перебування під вартою.

У Комітеті ВРУ обговорили питання створення Національної інфраструктури геопросторових даних

Обговорення відбулося за участю Голови Комітету, керівництва Держгеокадастру, представників Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», водоканалів та газових мереж.

348 тисяч робочих місць вже вдалось зберегти завдяки програмі по частковому безробіттю

За програмою по частковому безробіттю станом на 24 липня до центрів зайнятості роботодавцями подано близько 210 тис. пакетів документів, з яких майже 183 тис. – від ФОПів, які є застрахованими особами. Це дозволило здійснити виплати та зберегти робочі місця для 348 тисяч людей, з них 169 тисяч – фізичні особи-підприємці. Профінансовано – 1 636,4 млн грн. Фінансування здійснюється кожні 10 днів. Наступне фінансування за цією програмою – 27 липня.

Уряд розподілив 66 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19

Станом на 24 липня 2020 року Уряд розподілив 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами. Таким чином, обсяг виділених коштів з Фонду досягнув обсягу бюджетного призначення, затвердженого в державному бюджеті на 2020 рік для Фонду. Касові видатки коштів фонду станом на 22 липня склали 9,7 млрд гривень.

Розпочинається дослідно-промислова експлуатація першого пускового комплексу нового безпечного конфайнмента

Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков вручив заступнику Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роману Шахматенку окремий дозвіл ДСП «Чорнобильська АЕС» на дослідно-промислову експлуатацію першого пускового комплексу нового безпечного конфайнмента об’єкта «Укриття».

Максим Степанов: За 2-2,5 роки Україна може повністю перейти на 2D-кодування лікарських засобів

Таке кодування наноситься під час виробництва, потім заноситься у загальну систему і шлях лікарського засобу відслідковується до самої аптеки. Звичайно, це поступовий процес. Фармацевтичні виробництва мають зробити переобладнання ліній випуску лікарських засобів. 

За минулу добу інспектори Укртрансбезпеки нарахували ще майже 700 тис. грн плати за перевантаження

23 липня інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було зупинено та перевірено 6215 вантажівок, складено 115 актів порушень габаритно-вагового контролю та нараховано майже 700 тисяч гривень плати за перевантаження.

У Мінекономіки обговорили ключові питання українсько-американського співробітництва у сфері санітарних та фітосанітарних заходів

23 липня відбулася зустріч заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергія Глущенка з в. о. заступника Глави місії Посольства США в Україні Джозефом Пеннінгтоном щодо розвитку двосторонньої торгівлі товарами, які охоплюються санітарними та фітосанітарними заходами.

Голова Держекоінспекції Андрій Мальований зустрівся з Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто

Узгоджено оперативні й стратегічні заходи, щоб зупинити засмічення закарпатських річок і потрапляння відходів до річки Тиси з України в Угорщину.

Державна служба якості освіти України реалізовує українсько-швейцарський проект DECIDE

Державна служба якості освіти України в межах українсько-швейцарського проекту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) взяла участь у регіональних сесіях щодо розроблення стратегій розвитку Івано-Франківської та Полтавської областей у сфері освіти.

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування