Київська митниця вилучила «LAND ROVER», який виїхав поза митним контролем з України до РФ через непідконтрольну територію

Дата: 24.07.2020 14:29
Кількість переглядів: 489

54-річний українець за кермом «LAND ROVER»  прибув в пункт пропуску «Виступовичі» з боку Білорусі, та спрямував автівку на спрощену смугу «зелений коридор».

Під час перевірки автомобіля митники звернули увагу, що в митній базі даних відсутня інформація про виїзд даного авто з України.

Як пояснив власник кросовера, автомобіль був вивезений ним на непідконтрольну територію через Мар’їнку ще в березні цього року, а повернутися в Україну він вирішив через територію РФ та Білорусі. 

Отже, свого часу власник авто перемістив «LAND ROVER» через митний кордон України поза митним контролем, тобто поза місцем розташування митного органу і без виконання митних формальностей.

Таким чином, в діях даного громадянина наявні ознаки порушення митних правил за ч.1 ст.482 Митного кодексу України (переміщення поза митним контролем).  Адже Митним кодексом України визначено, що митному контролю підлягають усі транспортні засоби, які переміщуються через митний кордон України. При цьому митний контроль здійснюється винятково митними органами відповідно до митного законодавства та інших законів України.

Автомобіль 2013 року випуску орієнтовною вартістю 1,5 млн.грн. вилучено до рішення суду.

За дане правопорушення Митним кодексом України передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості автомобіля і його конфіскація.

Виявлення порушення стало можливим у співпраці з УСБУ в Житомирській області.

Прес-служба Київської митниці Держмитслужби



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування