Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 23 липня 2020 року

Дата: 24.07.2020 09:08
Кількість переглядів: 448

Фото без описуРеалізація Угоди про Асоціацію з ЄС - це один з ключових інструментів реформ для України, - Денис Шмигаль

23 липня під час робочого візиту до Брюсселя відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з Виконавчим віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом.

Прем’єр-міністр України розповів європейському колезі, що «Уряд України виходить із необхідності продовження реформ, спрямованих на поглиблення економічної інтеграції з Європейським Союзом. Ми також почали формувати Дорожню карту з понад 60 євроінтеграційних законів, які плануємо винести на голосування в Парламент».

Підписано угоду щодо отримання 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС

Україна та ЄС підписали Меморандум і Кредитну угоду щодо отримання нашою       країною «виняткової» макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі 1,2 млрд євро.

Прем’єр-міністр України та Виконавчий віце-президент Єврокомісії обговорили екологічні ініціативи та справедливу трансформацію вугільних регіонів

Денис Шмигаль відзначив, що курс України на європейську інтеграцію незмінний і саме тому Уряд активно працює над долученням до Зеленого курсу ЄС. 

Мінрегіон спільно з МКІП провели селекторну нараду з регіонами

Мінрегіоном спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та іншими зацікавленими центральними та місцевими органами виконавчої влади розроблено проект нової Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Олег Уруський зустрівся з представниками українських промисловців

«Ми готові до співпраці. Готові розглядати проекти законів, рішень Уряду. В хорошому сенсі здійснювати лобіювання інтересів вітчизняної промисловості» - зазначив Олег Уруський.

Валерія Коломієць: Безоплатна правова допомога тепер і в мобільному застосунку

Заступник міністра юстиції зазначила, що застосунок «БПД» значно спрощує доступ людей до правосуддя: «Одним дотиком можна отримати консультацію, правову підтримку і роз’яснення прав та обов’язків. Це значно спростить доступ до правосуддя: будь-яка людина, яка опинилася в складніи? життєвіи? ситуаціі?, зможе витягнути телефон і отримати правову допомогу».

В.о. Міністра енергетики України та Президент Швейцарії обговорили перспективи співпраці у енергетиці

Сторони обговорили перспективи поглиблення співпраці держав у сфері енергетики. Зокрема, на порядку денному були питання підвищення енергоефективності, безпеки енергопостачання, гнучкості електроенергетичної системи та збільшення частки відновлювальної енергії в енергетичному балансі, застосування новітніх технологій в атомній енергетиці та зменшення викидів вуглецю.

Визначено порогові бали для ЗНО з української мови і літератури, історії України, біології та іноземних мов

Результати ЗНО з предметів за оцінками у 100–200 і 12 балів (із предметів, результати тестування з яких зараховуються як оцінки за ДПА) з’являться на сторінках учасників ЗНО завтра, 24 липня.

Понад 30% заяв від очікуваної кількості: МОН публікує результати “екватора” вступної кампанії до профтехів

Заклади професійної освіти по всій країні зібрали 38 764 заяви від вступників – це більш як 30% від запланованої кількості. Найбільший запит на навчання у профтехах є на Львівщині, Дніпропетровщині та Одещині. Таку інформацію подає Міністерство освіти і науки сьогодні, 23 липня 2020 року, після обробки оперативних даних від місцевих управлінь.

«Кошти потрібно надавати на оптимальну мережу закладів освіти», – заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев

Кошти потрібно надавати на оптимальну мережу закладів освіти, з огляду на кількість учнів у класі. Наприклад, у школах, де достатньо учнів, є економія коштів освітньої субвенції, які спрямовуються на інші важливі потреби. Наголосив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв’ю виданню «Главком».

Держводагентство: Збільшення площ зрошення напряму залежить від впровадження комплексної реформи зрошувальної інфраструктури

Держводагентство буде зважено підходити до врегулювання питання водозабезпечення в умовах дефіциту води та враховувати потреби як аграріїв, так і питні потреби населення.

Треба негайно активізувати участь України у Дунайській та Макрорегіональній Стратегії ЄС для Карпатського регіону, – Ольга Стефанішина

Віце-прем'єр-міністр підкреслила, що посилення транскордонного співробітництва України з країнами ЄС має велике значення як інструмент активізації економічних зв’язків та підвищення рівня життя громадян у прикордонних територіях України. Це також є важливим елементом втілення євроінтеграційних прагнень нашої країни.

Владислав Криклій та Сімонетта Соммаруга обговорили можливу співпрацю в оновленні рухомого складу Укрзалізниці

Очільник Міністерства позитивно відзначив двосторонню співпрацю між Україною та Швейцарією у сфері транспорту та повідомив, що наразі триває пошук стратегічного іноземного партнера для оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

Мінфін: Незважаючи на фінансову кризу від COVID-19, надходження до місцевих бюджетів продовжують зростати

За січень-червень поточного року до загального фонду місцевих бюджетів (без урахування міжбюджетних трансфертів) надійшло 131,5 млрд гривень. 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 23 липня в Україні зафіксовано 856 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Загалом в Україні 61 851 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1551 летальний, 34 000 пацієнтів одужало. Проведено 921 858 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 828 пацієнтів.

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах у  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування