Київська митниця: після відновлення міжнародного пасажирського авіасполучення громадяни повертаються до старих способів незаконного переміщення валюти

Дата: 22.07.2020 14:07
Кількість переглядів: 356

Фото без описуКиївською митницею Держмитслужби в аеропортах «Бориспіль» та «Київ» (Жуляни), які знаходяться в її зоні діяльності, від часу поновлення міжнародного пасажирського авіасполучення складено вже 11 протоколів про порушення митних правил, де фігурувала валюта.

З усіх фактів порушень дев’ять вчинено нашими співвітчизниками, а два - іноземцями. З них дев’ять випадків зафіксовано при в’їзді в Україну, і два – при виїзді.

Всі 11 порушень виявлені під час перетину кордону громадянами за спрощеною системою митного контролю «зелений коридор», яким передбачено безперешкодне переміщення однією особою до 10 тисяч євро, або іншої валюти в еквіваленті.

В останньому випадку наш співвітчизник, який повертався авіарейсом з Франкфурта, переміщував 26 835 доларів США без декларування. Чому він не скористався для цього «червоним коридором» і заповненням декларації, або банківським переказом – залишається загадкою.  Валюту вилучено.

 

КИЇВСЬКА МИТНИЦЯ ДЕРЖМИТСЛУЖБИ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування