Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 21 липня 2020 року

Дата: 22.07.2020 10:46
Кількість переглядів: 400

Фото без описуПрем’єр-міністр України та Президент Швейцарської Конфедерації обговорили двосторонню співпрацю

21 липня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з Президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою, під час якої обговорено впровадження реформ в Україні та питання поглиблення двосторонньої співпраці між державами.

Глава Уряду привітав підписання Програми співробітництва Швейцарської Конфедерації з Україною на 2020-2023 роки, яка передбачає фінансування за чотирма напрямками на суму 108 мільйонів швейцарських франків. Прем’єр-міністр підкреслив, що Швейцарія входить до п’ятірки найбільших іноземних інвесторів в Україну.

Зараз головне - зберегти життя людей, - Денис Шмигаль про ситуацію в Луцьку

Проводиться поліцейська операція «Заручник», Служба безпеки України запровадила план «Бумеранг».

«Зараз у місті працюють найкращі фахівці. За попередніми даними, в автобусі перебуває приблизно 20 людей. Головне зараз – зберегти їхні життя», - наголосив Глава Уряду.

Ми використаємо усі методи, аби питання вирішилося мирно, – Арсен Аваков про захоплення заручників у Луцьку

На місці створена і працює спеціальна група. Правоохоронці спілкувалися з рідними і друзями чоловіка, який захопив заручників у рейсовому автобусі. Встановлено контакт з особою, яка захопила заручників. Тривають перемовини. Із заручниками все гаразд.

Місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики завершила роботу

21 липня 2020 року завершила роботу Місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, яка протягом майже трьох робочих тижнів проходила у режимі відеоконференції за безпосередньої участі представників Міністерства фінансів України.

Олексій Любченко представив стратегію роботи ДПС представникам Посольства США в Україні

Головою ДПС презентовано нову місію ДПС, що полягає у перетворенні органу на повністю транспарентну, сучасну та технологічну податкову службу, яка надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі і виявляє нетерпимість до корупції.  

У які терміни відбуватимуться ключові етапи вступу, які коефіцієнти діятимуть, як створити електронний кабінет та подати заяви – МОН розпочинає серію відеороз’яснень та інфографік для вступників

Перший ролик – про вступні іспити та творчі конкурси. Він вже доступний на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2020» та на офіційному YouTube-каналі Міністерства.

Державне космічне агентство України створило Центр підтримки технологій та інновацій

Представники Укрпатенту та державного підприємства «Космічна інноваційно-інвестиційна компанія» підписали угоду про створення Центру підтримки технологій та інновацій на базі Державного космічного агентства України.

Для вступників на магістратуру проведуть спеціально організовану третю сесію ЄВІ з іноземної мови, вона відбудеться 31 жовтня

Як і минулого року, результати третьої сесії ЄВІ можна буде використати для вступу лише на контракт. Третя сесія – платна, вартість окремо визначатиме Український центр оцінювання якості освіти.

Реєстрація на третю сесію триватиме з 14 до 25 вересня, а сам іспит відбудеться 31 жовтня. Пункти проведення ЄВІ створять у 9 містах – Вінниці, Дніпрі, Івано-Франківську, Києві, Львові, Слов’янську, Одесі, Херсоні, Харкові.

Олександр Банчук: У Вінницькій та Дніпропетровській областях буде реалізовано пілотний проект з впровадження моделі Барнахус для захисту дитини під час слідства

20 липня 2020 року відбулось установче засідання робочої групи щодо реалізації пілотного проекту по впровадженню моделі Барнахус в окремих регіонах України, створеної при Міжвідомчій координаційній раді з питань правосуддя щодо неповнолітніх, діяльність якої координується Міністерством юстиції України.

На запит Уряду Червоний Хрест України доправив першу партію додаткової гуманітарної допомоги постраждалим від повеней

Протягом тижня волонтерами Червоного Хреста буде передано 3750 гігієнічних наборів першої необхідності мешканцям Івано-Франківської (3040 наборів), Закарпатської (210 наборів) та Чернівецької областей (500 наборів).

Максим Степанов: В Україні виписано понад 18 млн електронних рецептів, в подальшому їх кількість буде лише зростати

З квітня 2019 року за урядовою програмою «Доступні ліки» було виписано понад 18 млн рецептів, а щотижнево е-рецепт отримує 8000 нових пацієнтів. 

Денис Малюська: Мін’юст запускає оновлений ЄДР

З 5 по 16 серпня 2020 року відбуватиметься впровадження в промислову експлуатацію оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. З 18:00 07 серпня функціонування діючого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру буде припинено. 

Понад 25 тис. українських домогосподарств заощаджують на електроенергії, використовуючи сонячні панелі

Обсяг вкладених родинами інвестицій перевищує 520 млн євро, а сумарна потужність усіх СЕСд - 658 МВт.

Олексій Кузьменков взяв участь у круглому столі щодо вирішення проблеми поліпшення якості води у басейні р. Інгулець

20 липня перший заступник Голови Держводагентства Олексій Кузьменков перебував із робочою поїздкою у Кривому Розі, де взяв участь у круглому столі «Обговорення технічних рішень вирішення проблеми поводження з високомінералізованими шахтними водами».

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах у  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування