Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 14 липня 2020 року

Дата: 15.07.2020 08:40
Кількість переглядів: 426

Фото без описуМінветеранів поглибить співпрацю з ПРО ООН в напрямку реінтеграції ветеранів у суспільство

Мінветеранів зацікавлене і готове організаційно підтримати проведення дослідження потреб ветеранів АТО/ООС у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській та Луганській областях у липні-серпні 2020 року, яке реалізовуватиметься в рамках Програми розвитку ООН в Україні.

Мінсоцполітики розробляє способи підвищення пенсій сім’ям військових, загиблих в АТО/ООС

Президент України доручив Кабінету Міністрів розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій родинам воїнів, загиблих в АТО/ООС

Пенсійний фонд України сьогодні перетворився на потужний центр надання послуг - Міністр соціальної політики

Сьогодні за участі Міністра соціальної політики Марини Лазебної відбулося відкриття відділу обслуговування громадян Києво-Святошинського управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Олексій Чернишов: Програма Президента «Велике будівництво» є пріоритетом Мінрегіону

13 липня в Офісі Президента відбулась зустріч Президента України з керівництвом Верховної Ради України та Кабінетом Міністрів України.

Робоча група Мінрегіону з моніторингу реалізації проектів «Великого будівництва» перевірила Кіровоградську область

Перевірки вже відбулись в 9 областях. До кінця року планується перевірити всі об’єкти, які реалізуються в рамках Програми «Велике будівництво», в усіх областях України.

Держенергоефективності: Зелені облігації можуть стати дієвим інструментом термомодернізації бюджетних установ

За розрахунками експертів, щоб забезпечити термомодернізацію 5,5 тис. бюджетних установ у рік, потрібно близько 1 млрд євро щорічних інвестицій до 2030 року.

За останню добу працівниками Укртрансбезпеки перевірено ще 4336 вантажівок, - Владислав Криклій

Складено 55 актів порушень габаритно-вагового контролю та нараховано понад 432 тис. грн плати за перевантаження.

Південному машинобудівному заводу виділили ?342 млн для погашення боргів по зарплаті

Верховна Рада України прийняла закон про фінансове оздоровлення «Південмашу», який останні роки перебував у кризовому стані. Додаткові надходження з державного бюджету спрямують на погашення заборгованості з виплати заробітної плати, також заводу відтермінували податкові виплати до 2025 року.

Спільна заява Співголів Змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин

14 липня в Міністерстві закордонних справ відбулося перше засідання Комісії з питань гендерної рівності під керівництвом її голови, Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та першої заступниці глави МЗС Еміне Джапарової.

Міністерство соціальної політики та ЮНІСЕФ запустили проект з підтримки дітей, яких через COVID-19 повернули з інтернатів у сім’ї

Головне завдання проекту — посилити соціальний захист цих сімей і допомогти їм забезпечити належний догляд за дітьми. Реалізовувати заплановане будуть через навчання соціальних працівників та безпосереднє надання гуманітарної допомоги дітям за їхніми потребами.

Максим Степанов: Лікування від COVID-19 в умовах стаціонару є безкоштовним

 При цьому медична допомога надаватиметься хворим навіть якщо у них не підписана угода із сімейним лікарем.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 14 липня в Україні підтверджено 54 771 випадок COVID-19, з них 27 154 одужали, 1412 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 638 випадків.

В Україні запрацювала Медична рада при МОЗ

Мета і головна функція Медичної ради – консультація з приводу впровадження та реструктуризації медичної системи України, використання медичних технологій та організації наукових досліджень. Завданнями Медичної ради є розробка та внесення пропозицій Міністру охорони здоров’я щодо реформування системи охорони здоров’я, а також надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно міжнародної технічної допомоги, бенефіціаром якої визначено МОЗ.

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах.

При використанні інформації просимо робити гіперпосилання на www.kmu.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування