Відвідування сімей

Дата: 14.07.2020 12:08
Кількість переглядів: 402

Під час карантину працівники Яготинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді продовжують виконувати свою роботу  та тримають на постійному контролі сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Найбільш соціально вразливими є сім’ї з дітьми, де батьки з певних причин (алкоголізм, безробіття, через хворобу, малозабезпеченість) не можуть забезпечити належного утримання та догляду за дитиною та сім’ї, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Протягом червня  та до 10 липня 2020 року,  дотримуючись санітарних норм,  відвідали 86 сімей, в яких виховується 195 дітей. Та які проживають в Яготинському районі: села Богданівка, Годунівка,  Жоравка, Капустинці, Лемешівка, Лозовий Яр, Ничипорівка, Панфили, Сотниківка, Сулимівка, Супоївка, Фарбоване, Черняхівка та  місто Яготин.

З метою повторної перевірки умов проживання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та з метою запобігання проявів нехтування батьківськими обов’язками працівниками Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  служби у справах сім’ї Яготинської  РДА, спільно із  інспектором з ювенальної превенції та дільничними Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області відвідали сім'ї, які перебувають у складних життєвих обставинах,  сім’ї  в які діти повернулися із закладів інституційного догляду та виховання, опікунські сім’ї в Яготинському районі та провели інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо здійснення заходів спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Роз’яснено про необхідність здійснення щоденних дезінфікуючих заходів в житловому приміщенні та заходів, які упереджують захворюваність на коронавірус (часте миття рук, перебування вдома і т.д.).

З батьками було проведено профілактичну роботу щодо відповідального батьківства та посиленого догляду за дітьми, задоволенні базових потреб неповнолітніх. Роз’яснено діюче законодавство України з питань належного виконання батьківських обов’язків та попереджено про наслідки їх невиконання.

Під час рейду родинам надано інформаційно-довідкову допомогу з проблемних питань в організації ведення домашнього господарства, урізноманітнення раціону харчування дітей.

Вкотре було наголошено, що кожен з батьків несе особисту відповідальність за виховання дітей, їх фізичний і духовний розвиток, оздоровлення, організацію дозвілля, навчання, забезпечення необхідного харчування, медичного догляду та інше.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах. Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення та від цього страждають діти. Тому, в рамках організованого рейду,  працівником поліції було винесено попередження батькам щодо неналежного виконання своїх обов’язків та  двоє батьків  було притягнуто до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які ухилялись від передбачених ст. 150 Сімейного кодексу України обов’язків щодо виховання власних дітей.

Спеціалісти мультидисциплінарної команди звертаються до усіх батьків з закликом дарувати своїм дітям любов, турботу та домашній затишок, адже за аналогічним досвідом теперішні діти, а в майбутньому потенційні батьки, будуть створювати свої сім’ї.

Звертайтесь за телефонами (04575)5-46-48, 0980314244, (04575)5-55-95 для ситуацій, коли:

- в сім’ї склалися такі обставини, які вона не може самостійно подолати;

- вчиняється домашнє насильство;

- дорослі не виконують батьківські обов’язки, виявляють жорстоке поводження з дитиною, ігнорують її потреби та залишають без нагляду.

 

Яготинський  районний  центр

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування