УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ.

Дата: 13.07.2020 15:11
Кількість переглядів: 400

Фото без описуВ м. Яготині на території Регіонального ландшафтного парку «Яготинський імені Гетьмана Кирила Розумовського» було помічено перебування представників дикого тваринного світу (лисиці).

Однак поява лисиці близько від людей не привід панікувати, але й не потрібно забувати про те що тварина може бути хвора на сказ. Також слід пам’ятати, що ці тварини можуть не хворіти, але бути переносниками сказу.

Крім того якщо лисиця опинилася в населеному пункті, це ще не означає, що вона тут живе, швидше за все, вона випадково забігла у місто. Вона - налякана, забивається в куточок. І в такому випадку головне - її не чіпати та не проявляти агресії. Інакше тварина може захищатися.

Якщо лисиця забігла на територію приватного подвір’я, не варто вдаватися до радикальних дій і головне не спускати на неї собаку. Адже якщо лисиця покусає собаку, через слину в його організм може потрапити збудник сказу. І якщо собаці після цього не зробити вакцинацію, він може захворіти.

Тож загалом потрібно розуміти, що хижак забіг в тупик і треба просто дати йому коридор, щоб він міг втекти. В осінній період лисиці можуть забігати в села, аби зробити запаси на зиму, спіймавши свійську птицю. Але такі випадки є поодинокими.

В будь якому випадку будьте обережні і в жодному разі не наближайтеся до тварини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування