Запобігання передумов дестабілізації суспільно-політичної ситуації

Дата: 07.07.2020 12:00
Кількість переглядів: 981

Фото без описуНа жаль в Україні, спостерігається активізація представників спецслужб іноземних держав в напрямку встановлення неофіційних контактів з працівниками відповідних державних установ. Метою таких контактів, окрім отримання інформації, є створення ситуацій компрометуючого характеру, які б дали можливість залучити службовців до співробітництва, а також використати їх у протиправній діяльності, яка спрямована на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади або пов’язану з посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України.

Водночас, вказані дії містять ознаки кримінальних правопорушень, що передбачені Кримінальним кодексом України ст. 109 ККУ (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, ст. 110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 111 ККУ (Державна зрада)

Ми повинні вжити всіх заходів аби не допустити спроб, загострити та дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Яготинському районі, запобігти здійсненню компрометації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування з метою використання у протиправній діяльності, спрямованій на підрив національних інтересів держави.

З метою недопущення втягування державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, членів політичних партій та громадських організацій у діяльність спрямовану на дублювання функцій місцевих органів влади та управління, формування самопроголошеними утвореннями умов для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні та в державі в цілому, створення підґрунтя для федералізації та автономізації окремих регіонів України, необхідно дотримуватися законності, та акцентувати увагу на дотриманні громадянами державницької позиції та недопущенні порушень в діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та політичних партій, їх посадових осіб, особливо тих вимог і приписів, які закріплені в діючих законах і підзаконних актах, і якими вони користуються в своїй повсякденній діяльності.

Гаряча лінія СБУ

Повідомити про злочин можна за безкоштовним номером 0 800 501 482 або на електронну скриньку callcenter@ssu.gov.ua.

 

Завідувач сектору юридичного забезпечення,

антикорупційної діяльності та роботи із 

зверненнями громадян апарату адміністрації                   Дмитро ЗАГУРСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування