Вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2020 10:49
Кількість переглядів: 271

Фото без описуСьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, відбулась церемонія покладання квітів до Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави». У заході взяли участь голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, голова Яготинської районної ради Петро Гайдай, міський голова Наталія Дзюба, та Яготинської районної організації ветеранів України Віктор Ляшенко.

Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, адже 22 червня 1941 року – одна із найсумніших дат в календарі, яка трагічною сторінкою увійшла у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Друга Світова війна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь. 

22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить ..., і шквал крові, болю і смерті. 1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги.

Все далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.

Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм подвигом забезпечили Велику Перемогу. Ми ніколи не забудемо про велич подвигу і жертовність наших співвітчизників, які здобули Перемогу! Вони навічно залишаться у вдячній пам'яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

Слава їм, вічна і світла пам'ять!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування