Роботодавцям та фізичним особам – підприємцям Київщини! Кабінет Міністрів України змінив порядок отримання допомоги по частковому безробіттю на час карантину

Дата: 17.06.2020 08:33
Кількість переглядів: 413

Фото без описуТепер роботодавець і ФОП можуть звернутися за отриманням коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності. Отже, всі ті, хто не встиг оформити допомогу, можуть скористатися своїм правом і звернутися до центрів зайнятості Київщини.

Можливість отримання допомоги по частковому безробіттю на час карантину передбачена ст. 47-1 Закону України «Про зайнятість населення», а практичне  застосування затверджено Порядком №306.

До переліку осіб, які можуть звернутися по допомогу, додали ФОП. Вони можуть виступати і як роботодавці (тобто оформити таку допомогу для виплати її своїм працівникам), і як застраховані особи (тобто оформити таку допомогу на себе).

Щодо ФОП, який бажає отримати таку допомогу на себе – це новація, визначена Кабміном постановою, виклавши Порядок №453 по частковому безробіттю у новій редакції.

«Які новації визначені Порядком?»,«Куди слід звертатись?», «Які документи слід подати?» і не тільки, можна дізнатися за посиланням

https://kir.dcz.gov.ua/novyna/robotodavcyam-ta-fizychnym-osobam-pidpryyemcyam-kyyivshchyny-kabinet-ministriv-ukrayiny

#КОЦЗ #служба_зайнятості #допомога_ФОП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування