ЗАХІД «КРАСА ЗЕМЛІ У ТВОРЧОСТІ К. БІЛОКУР!» В КЗ КОР «ЯГОТИНСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ»

Дата: 04.06.2020 15:55
Кількість переглядів: 583

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day) .

Ця дата – одна з найважливіших подій екологічного календаря – була започаткована Генеральною асамблеєю ООН на 27-й сесії 15 грудня 1972 року і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

В Меморіальному музеї-садибі К.Білокур с. Богданівка Яготинського району КЗ КОР «Яготинський історичний музей» організовано та проведено захід «Краса Землі у творчості К. Білокур!».

Головна мета завідувачки музею Ольги Шаповал – донести до відвідувачів велику любов Катерини Білокур до рідної природи, до краси України, бережне відношення до навколишнього світу, світу Катерини Білокур, навічно започаткованого у її картинах.

Наша славетна землячка малювала все, що її оточувало, все те що вона любила: землю, коней, людей, але найбільше - квіти. Цікаво, що достовірно змальовуючи кожен листочок, пелюсточку, художниця ніколи не зривала квіти: вважала їх живими істотами, називала діточками. Могла далеко поїхати, аби намалювати саме ті, які їй до душі. І малювала обов’язково тільки з натури – була твердо переконана: якщо квітку зірвати, вона втратить душу.

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

КЗ КОР «ЯГОТИНСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування