Звіт про роботу управління соціального захисту населення Яготинської районної державної адміністрації за травень 2020 року

Дата: 01.06.2020 14:27
Кількість переглядів: 393

Протягом   травня  працівниками   управління дотримано вимоги Єдиної технології  прийому громадян, які звертались за призначенням всіх видів допомог.  Кількість звернень за призначенням субсидії –  22,  державної  соціальної  допомоги  - 98,  допомоги  внутрішньо переміщеним особам – 2.

Протягом травня 2020 року проведена робота згідно з планом сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.  У поточному місяці проведено компенсаційні виплати  на загальну суму 299767,76 грн., з них:

 - щомісячна грошова допомога на продукти харчування – 237555,02 грн .;

- виплата додаткової відпустки – 53242,52 грн.;

- виплата грошової компенсації на потерпілих дітей, які не харчуються в їдальнях навчальних закладів – 750,00 грн.

Прийнято документів для проведення розрахунків від 12 організацій. грн.

Прийнято документи на виготовлення посвідчень 1 категорії –   2  шт.

Зареєстрована кредиторська заборгованість на суму – 294226,16 грн.

Сформовані відомості для виплати всіх видів соціальних допомог за  травень    2020 року на суму 4272,5 тис.   грн. Вищезгадана сума перераховувалась на поштові відділення зв’язку та банківські рахунки одержувачів допомог в повному обсязі та вчасно. Профінансовано субвенції на пільги в сумі 413,6  тис. грн. , субсидії – 3189,4 тис.грн. , тверде паливо  - 0  тис.грн.

Передано   до Пенсійного фонду звіт про зарахування внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за деякі  категорії застрахованих осіб та заявки на виплату допомог особам , які не мають права на пенсію та по догляду за інвалідом чи за пристарілим, який досяг 80-річного віку.

Видано 17 направлень  на виготовлення протезно-ортопедичних виробів,  на   технічні  засоби   реабілітації  - 6 направлень .   Путівки на санаторно-курортне лікування в квітні не видавались. Матеріальна допомога у квітні  виплачувалась  2 особам на суму  1638,00 грн. 

Видано  8  довідок  про перебування на обліку в управлінні, повідомлень -  18. Зроблено запитів – 10. Видано 1 посвідчення інваліда дитинства.

Здійснювався контроль за виконанням вимог законодавства під час призначення та виплати органами Пенсійного фонду:

  • перевірено правильність призначення -  новопризначених пенсій;
  • проведено перевірку 17  перерахунків  пенсій;
  • проведено перевірку правильності виплати допомог на поховання, виплати недоотриманої пенсії в зв’язку зі смертю пенсіонера – 42 справи;
  • всього перевірено 59  особових  рахунків.

Зроблено 1 запит    в установи та організації для підтвердження достовірності наданої заявниками інформації на 1 особу.  Проведено – 1 спільне  засідання районної  комісії  з питань державної соціальної допомоги /житлової субсидії/ малозабезпеченим сім»ям та робочої групи для перевірки фактичного місця проживання – перебування  ВПО,  на якому  розглянуто    820 справ  на субсидію та ДСД. Складено 0 актів  обстеження сімей ВПО, 6 актів  обстеження матеріально-побутових умов проживання сімей.  Перевірено 8 особових  справ.

Проводились щотижневі та щомісячний моніторинги з виплати заробітної плати на підприємствах та в організаціях району. Інформація оперативно передавалась до департаменту соціального захисту населення Київської ОДА.  На виконання вимоги прокуратури Яготинського району від 22.03.2012 № 721 щоп»ятниці надавалась інформація про суб’єкти господарювання, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.

Опрацьовано та зареєстровано  2  колективних  договорів –   Яготинська районна рада, Засупоївська сільська рада  та зміни до колективного договору ДПДГ «Панфильської дослідної станції» ННЦ «ІЗНААН».

Відділом з питань праці та соціально-трудових відносин надано консультацій та роз’яснень на особистому прийомі та в телефонному режимі 8 особам.

Взято на облік у базі ЄДАРП    1 особа.

Знято з обліку пільговиків у базі ЄДАРП  48  осіб, які  померли  у  квітні   2020 року ,   виїхали за межі району  або втратили пільги.     В базі ЄДАРП перебувають 8746   осіб   пільгових категорій.   

Призначено 60 державних  соціальних  допомог, 5  нових субсидій  на ЖКП, автоматичних  перерахунків – 4677 /на неопалювальний період/, на тверде паливо – 28.  У травні  отримували     субсидію – 3140 сімей,  державну соціальну допомогу переселенцям  – 3  /первинна – 0 , повторна – 3/. 

Всю інформацію щодо судових рішень по виплатах допомоги до 5 травня, допомоги постраждалим від аварії на ЧАЕС, допомоги  по догляду за дитиною до 3-х років  відправлено в департамент соціального захисту населення Київської ОДА  своєчасно та в повному обсязі.

Станом на 1 червня   2020 року      в  управлінні  перебувають  на обліку 301  вимушений   переселенець  із  Сходу та Криму.

Аналітично-інформаційні матеріали про роботу управління до райдержадміністрації та департаменту соціального захисту населення  подавались своєчасно.

Працівники         управління     у    травні  вивчили       Закон України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», Закон  України  від  12.12.1991  № 1975-ХІІ «Про альтернативну /невійськову/ службу»  ,  розпорядження КМУ від  24.01.2020  № 66-р  «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері сприяння  розвитку соціально відповідального  бізнесу в Україні на період до 2030 року» .

Працівниками управління проводилась роз’яснювальна робота з представниками підприємств, установ та організацій щодо специфіки роботи з постраждалими від аварії на ЧАЕС, по змінах в пенсійному законодавстві, по дотриманню законодавства про працю.

Працівниками територіального центру проведено роботу по поновленню договорів на соціальне обслуговування ( надання соціальних послуг) з громадянами , які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома.

У відділенні   соціальної допомоги вдома територіального центру перебуває на обслуговуванні 515  непрацездатних  осіб,  з них  104 особи  з інвалідністю.

В будинку “Доглянута старість ” (Капустинці) проживає 23 непрацездатних громадян , у відділенні с.Черняхівка  - 20 осіб, разом  проживаючих  43 особи.   З них 13 – ветерани війни та праці,  15 – особи з інвалідністю  загального  захворювання та по зору, 2 - переселенці із м.Донецька.

В магазині продано продуктових товарів на суму  8,2 тис. грн.

З нагоди ювілейного 95-річчя здійснено привітання та вручення грошової допомоги  Пономаренко П.І. (с.Райківщина),Чорненко О. Т. (с.Капустинці)з нагоди 90-річчя Пилипенко Т. К.(м.Яготин) , Білецька Г. П. (с.Лемешівка), Задоя М. П.(с.Сотниківка), Овчарик М.Г. (с.Кулябівка), Цаплій Н. Д.(с.Жоравка).           

Надано 108 продуктових наборів до Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні таким категоріям громадян: ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни та членам сімей загиблих ветеранів війни, що знаходяться на обслуговуванні в територіальному центрі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування