Щодо списання коштів боржника.

Дата: 29.05.2020 10:38
Кількість переглядів: 1647

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13.04.2020 №553, якими установлено, що тимчасово, з дня набрання чинності цим Законом до 1 січня 2021 року не застосовується такі норми Бюджетного кодексу України, зокрема частина перша статті 25 Бюджетного кодексу України, якою передбачено здійснення Казначейством безспірного списання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів на підставі рішення суду, рекомендовано  виконання зазначеної норми наступним чином.

 Під час надходження документів зазначених у п. 6 Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 №845 (далі – Порядок №845) органи Казначейства приймають їх до розгляду, реєструють відповідно до вимог організації діловодства, здійснюють попередній розгляд документів та у разі відсутності підстав для повернення інформують стягувача  листом, що безспірне списання коштів за прийнятим виконавчим документом відповідно до пп.4 п. 13 Порядку №845 зупиняється, а боржника про надходження таких виконавчих документів та можливість добровільного виконання рішення суду останнім.

 Здійснення заходів згідно з Порядком №845 щодо безспірного списання коштів за виконавчими документами, що подані стягувачами до 18.04.2020, зупиняється.

 В подальшому виконавчі документи буде передано за черговістю їх надходження до Управління обслуговування розпорядників за призначенням для здійснення заходів щодо безспірного списання коштів одночасно по всім виконавчим документам відносно боржника.

Заходи за бюджетними програмами КПКВК 3504040, КПКВК 3504030 здійснюються в установленому порядку органом Казначейства відповідно до Порядку здійснення безспірного списання коштів державного бюджету з рахунків боржника та за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів, затвердженого наказом Державної казначейської служби України від 19.10.2015 №295 (зі змінами) та Порядку здійснення безспірного списання коштів державного бюджету для відшкодування шкоди, заподіяної фізичним та юридичним особам, затвердженого наказом Державної казначейської служби України від 06.12.2016 №373.

Повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного бюджету здійснюються органами Казначейства в установленому порядку.

                                                                  Управління державної казначейської служби                                                                    України в Яготинському району Київської області                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування