Дайджест новин Уряду 27.05.2020

Дата: 28.05.2020 08:33
Кількість переглядів: 323

Фото без описуЩоденно – актуальна й корисна інформація, що стосується стратегічних напрямів роботи Прем'єр-міністра та Кабінету Міністрів України

Рада з питань економічного розвитку під головуванням Прем’єр-міністра обговорила Програму виходу з кризи
Окремо Денис Шмигаль зауважив, що в Програмі особливе місце посідають заходи щодо захисту внутрішнього виробника, але Уряд буде користуватися лише тим спектром інструментів, на які нам дають право Світова організація торгівлі та Генеральна угода з тарифів і торгівлі (ГАТТ). «Ми будемо діяти в тих правилах, які встановлені в світі», – запевнив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль анонсував програму Уряду по виходу із економічної коронакризи
Очільник Уряду наголосив, що червоною лінією, яка проходить через усю програму та є частиною кожного елемента стратегії, став принцип пріоритету українського виробника, який платить податки та створює робочі місця в Україні. «Саме тому перша частина програми називається захист українських товарів, робіт, послуг від їх імпортних альтернатив. Здоровий економічний націоналізм – це є стратегія багатьох країн, і ми також будемо рухатися в цьому напрямку», – зазначив Прем’єр-міністр України

Уряд представив Програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19
«Програмою передбачена реалізація близько 230 заходів, багато з яких вже впроваджено. Це фактично дорожня карта, сформована за пропозиціями міністерств, регіонів, аналітичних центрів, асоціацій, бізнесу та провідних експертів. Ініціативи спрямовані на покращення доступу до фінансів, доступу до ринків, вдосконалення регулювання, сприяння модернізації, сталому розвитку галузей та боротьбу з безробіттям», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашк

Перший кредит на умовах часткових кредитних гарантій в рамках «Доступні кредити 5-7-9%» отримало фермерське господарство з Запорізької області
Позику в розмірі 1,5 мільйона гривень на 5 років отримало фермерське господарство «Таврійська ягода» (село Приморське Василівського району Запорізької області), засноване в 2018 році.

Фото без описуУряд затвердив перспективні плани формування громад для всієї України
За словами Прем’єр-міністра України, затвердження по всій території країни перспективних планів – це «двигун» змін для окремих громад та країни в цілому. «Перспективні плани – це основа майбутніх територіальних громад, і вони відтепер будуть охоплювати 100% території. Ми втілюємо у життя принцип «сильна громада – успішна країна».

Затверджено перспективні плани 24 областей України
«Завершився складний процес узгодження перспективних планів 24 областей, які стануть основою нового адміністративно-територіального устрою базового рівня», – прокоментував прийняття розпоряджень Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Фото без опису

 МОЗ вдалося пришвидшити постачання лікарських засобів з-за кордону
«Протягом останніх 2-х місяців ми отримали лікарських засобів на понад 1 млрд грн, які одразу були розвезені в регіони. На сьогодні лікарських засобів в Україні на залишку на 3,9 млрд грн. Ще за кошти минулих років ми чекаємо поставок від міжнародних організацій на суму 4,6 млрд грн. Загалом, це 8,5 млрд грн», – підкреслив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Уряд розширює перелік лікарень, які борються з COVID-19
«Ініціатива полягає у тому, щоб доповнити перелік закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19. Мова йде про заклади, які надавали таку допомогу з 1 квітня 2020 року та не були внесені до нього», – заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Максим Степанов ініціював ухвалення в Україні Національної стратегії щодо рідкісних (орфанних) захворювань
«Вважаю за необхідне ухвалення Національної стратегії з профілактики, діагностики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань, оскільки її відсутність ставить під загрозу доступ до безперервного адекватного лікування орфанних пацієнтів, а також забезпечення їх життєво необхідними лікарськими засобами та спеціальним харчуванням», – наголосив Міністр охорони здоров’я України

Україна отримала гуманітарну допомогу від Болгарії – МЗС
У МЗС України відбулася церемонія отримання Україною гуманітарної допомоги від Болгарії у вигляді медичних засобів захисту для українських медиків.

Держприкордонслужба: ЄС надає українським прикордонникам засоби захисту від COVID-19
«Надання захисних засобів Державній прикордонній службі та Державній митній службі, що працюють для підтримання важливих функцій в країні, є частиною підтримки ЄС Уряду України в його прагненні захистити громадян від цієї пандемії. Ми разом з Україною під час цієї безпрецедентної кризи», – заявив Глава Представництва ЄС в Україні Матті МААСІКАС.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування