Київською митницею зафіксовано кілька випадків порушень при переміщенні через митний кордон

Дата: 27.05.2020 15:36
Кількість переглядів: 391

Фото без описуЧого лишень не намагаються переслати поштою: від токсичного для людей засобу до лопатей літальних апаратів

Київською митницею зафіксовано кілька випадків порушень при переміщенні через митний кордон токсичної речовини та лопатей до літальних апаратів. В одному випадку - з приховуванням від митного контролю, в інших - через недекларування та відсутність дозвільних документів.

Небезпечну речовину було виявлено під час перевірки міжнародного експрес-відправлення, яке надійшло з Китаю на адресу мешканця Білої Церкви.

В декларації було зазначено, що в посилці знаходиться поліпропіленове покриття. Однак митники замість задекларованого вантажу у картонній коробці виявили 10 профольгованих пакетів з білим порошком вагою біля 1 кг кожен.

Як довела Спеціалізована лабораторія з питань експертизи та досліджень Держмитслужби, виявлений порошок містить хімічну сполуку бромадіолон, який є потужним родентицидом (засіб для боротьби з гризунами) з антикоагулянтною дією, який також є вкрай токсичним для людини.

Таким чином, речовина переміщувалась з приховуванням від митного контролю за документами, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару (ч.1 ст.483 Митного кодексу України). Речовину вилучено до суду.

В іншому випадку двоє мешканців Бердичева двома міжнародними поштовими відправленнями в Південну Африку та до РФ відіслали 6 шаблевидних лопатей повітряного гвинта, модель «S-1750х1200» та комплект 3-х лопатевого повітряного гвинта моделі «RL-1750 х 1500», виготовлених спеціалізованим місцевим підприємством. Задекларовані вони були як лопаті та набір лопаток до вентилятора.

Однак, згідно з митною експертизою, зазначені лопаті виявилися не до вентилятора, а для надлегких літальних апаратів цивільної авіації, таких як спортивні літаки, мотодельтаплани, автожири (гіроплани), пароплани, тощо, що мають двигуни потужністю  80-130 та  100-150 кінських сил.

Жодного передбаченого законодавством дозволу (висновку) Держекспортконтролю на право здійснення експорту лопатей повітряних гвинтів «S-1750х1200» та «RL –1750 х 1500», чи будь-які інші документи щодо вкладення міжнародних поштових відправлень, до митниці не надавалося. Складено протоколи про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України.

Оскільки, відповідно до митного законодавства, не можуть бути пропущені через митний кордон України, зокрема, товари, на пропуск яких потрібні дозволи інших державних органів, лопаті в комплекті вилучено до суду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування