Карантин послаблено – транспорт та садочки відновлюють роботу, - В. Володін

Дата: 25.05.2020 14:47
Кількість переглядів: 413

Фото без описуЗ 26 травня в Київській області запроваджується послаблення протиепідемічних заходів за умови дотримання протиепідемічних вимог, встановлених постановами Головного державного санітарного лікаря України. Рішення про це було прийнято на засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Повідомив т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Згідно з протоколом комісії, в Київській області дозволені пасажирські перевезення у міському, приміському, міжміському внутрішньо обласному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Перед початком робочої зміни всі працівники транспорту мають проходити температурний скринінг. У разі виявленої температури тіла понад 37,2° С або ознак респіраторних захворювань, працівники не допускаються до виконання обов’язків. При вимірюванні температури тіла контактним методом необхідно забезпечити обов’язкову дезінфекцію виробу, яким здійснюється термометрія після кожного його використання.

Має бути встановлена відстань між водієм та пасажирами не менше 1 метра або бути в наявності ізольована від салону кабіна водія, прозора пластикова перегородка між водієм та пасажирами тощо. Всі члени екіпажу повинні знаходитись в респіраторах (без клапану) або медичних масках.

Забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску. Про необхідність використання ЗІЗ розміщується нагадування поруч з пасажирськими дверима.

Перед кожною зміною проводиться вологе прибирання транспортного засобу з використанням миючих та дезінфікуючих засобів. За можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу доцільно розмістити спиртовмісні антисептики. За сприятливих погодних умов рекомендовано здійснювати перевезення при відкритих вікнах.

Окрім того, Василь Володін повідомив, що з 26 травня відновлюють роботу заклади дошкільної освіти та  готелі (окрім ресторанів в них).

«Відновлюють роботу заклади дошкільної освіти. Звичайно, за умови дотримання протиепідемічних заходів, визначених Міністерством охорони здоров’я. При цьому, засновники та суб’єкти господарювання повинні здійснювати оцінку ризиків щодо спроможності закладу забезпечити належне виконання цих рекомендацій.  Та повинні забезпечити працівників засобами індивідуального захисту із розрахунку на 5 днів. За тих самих умов можуть працювати і готелі», – зазначив очільник Київщини.

Окремо він зазначив під час он-лайн брифінгу, що рішення про послаблення карантину не остаточне. «Київська облдержадміністрація продовжує моніторити епідемічну ситуацію щоденно. І у разі, якщо захворюваність зростатиме, карантинні обмеження знову можуть бути посилені. Це все напряму залежить від нас з вами. Тож, давайте не розслаблятися, дотримуватися санітарних правил та турбуватися про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Всім – вдалого робочого тижня», – звернувся до мешканців Київської області Василь Володін.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування