СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ КИЇВЩИНИ НА ПОСТІЙНОМУ КОНТРОЛІ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 20.05.2020 14:55
Кількість переглядів: 320

Фото без описуКиївська обласна державна адміністрація тримає на постійному контролі питання соціального захисту населення області. Усі виплати здійснюються вчасно та у повному обсязі.

Не зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію та карантинні заходи, Київською ОДА вчасно та у повному обсязі профінансовано державних соціальних допомог для 422 047 жителів Київщини на загальну суму 2 млрд 7 млн 633,3 тис. грн.

Серед усіх виплат понад 500 млн грн було спрямовано на одноразову грошову допомогу в сумі 1 тис. грн пенсіонерам, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тис. грн, та громадянам, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Серед пріоритетних напрямків роботи у соціальній сфері – захист одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.  На сьогодні в Київській області соціальними послугами охоплено 43280 одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Щоденно 1304 соціальних робітники установ соціального обслуговування забезпечують: доставку продуктів харчування, продуктів першої необхідності, засобів гігієни, медичних засобів, а також дезінфекцію та прибирання житлових приміщень, приготування їжі для 15429 одиноких та одиноко проживаючих осіб похилого віку, осіб з інвалідністю.

Київська обласна державна адміністрація активно співпрацює з соціально-відповідальними бізнесом України, до якого належить, зокрема, Національна мережа продуктових магазинів АТБ. Завдяки співпраці з АТБ 19373 осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують стороннього догляду забезпечено безкоштовними продуктовими наборами.

Також, в 11 будинках-інтернатах забезпечено посилений протиепідемічний режим, тимчасово призупинено відвідування підопічних (2018 осіб) родичами та близькими. Завдяки співпраці КОДА з волонтерами всі 11 закладів отримали необхідні засоби захисту та дезінфекції.

«Соціальний захист населення завжди був і залишається пріоритетом в нашій роботі. Це та сфера, яка, незважаючи на жодні обставини, має працювати злагоджено і ефективно. Аби робота була максимально результативною, ми напрацьовуємо нові механізми співпраці з відповідальним бізнесом та соціально активними громадянами», – зазначає тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування