ДЕНЬ ПАМ‘ЯТІ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

Дата: 17.05.2020 10:28
Кількість переглядів: 454

Щороку в третю неділю травня Україна відзначає День пам‘яті жертв політичних репресій. Ми згадуємо тисячі наших співвітчизників, які стали жертвами політичних репресій керівництва СРСР на початку ХХ століття.

Внаслідок терору 30-х в була знищена наукова та мистецька еліта України, зруйновані традиційні ціннісні орієнтири, відбулася денаціоналізація українців.

Неприпустимі методи залякування населення, що використовувалися тоді та, приводили до глобальної депресії, величезної кількості жертв, не мають повторюватися надалі. Життя та гідність людини, самосвідомість українців – найголовніші цінності, які маємо берегти та примножувати.

Маємо зберігати пам‘ять про безневинні жертви тих років, щоб не допустити повторення цієї великої трагедії в майбутньому.

В родині, в суспільстві, в державі створення умов для якісного життя та гідного існування людини, плекання національних цінностей і традицій – надважливе завдання. Поважне ставлення до держави та до ближнього, незалежно від віку, достатку, фізичних можливостей, робить людину людиною. Бережімо один одного і Україну. Не дамо трагедії повторитися знову.

З повагою,

голова Яготинської районної державної адмінітрації            О. КУДРЯВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування