«НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТО...»

Дата: 08.05.2020 13:59
Кількість переглядів: 841

 Ніхто не забутий… На попіл ніхто не згорів!
                    Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть…
                    І доки є пам’ять в людей і серця в матерів,
                    Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.
                    Ніхто не забутий! На попіл ніхто не згорів!

75 років тому закінчилася найбільш кровопролитна війна в історії, та скільки б не минало років з того самого тривожного світанку, що розривом бомб і снарядів обрушився на мирне життя і змінив його до невпізнанності, скільки б історики та соціологи не аналізували причини та наслідки Другої Світової війни, головними залишаються скорбота та пам`ять про численні жертви і випробування, що їх зазнала Україна у воєнні роки.

Вшанування тих, хто не повернувся з поля бою, хто виніс на своїх плечах весь невимовний тягар війни, є непорушним моральним законом, мірилом всього нашого суспільного життя.

8 травня 2020 року з нагоди Дня пам’яті і примирення в Україні та відзначення 75-ї річниці від Дня Перемоги голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, голова Яготинської районної ради Петро Гайдай, виконувач обов’язків міського голови Сергій Овчаренко та голова Яготинської районної організації ветеранів України Віктор Ляшенко поклали квіти до Вічного вогню та Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави» та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. 

Друга світова війна, найбільша за масштабами і жорстокістю, принесла небувалі в історії людства втрати, незліченні страждання. Мабуть немає на Україні родини, якої б не торкнулася ця страшна війна. У День пам’яті та примирення ми відчуваємо радість великої перемоги і біль від втрати рідних та близьких людей. Вшановуємо тих, чиї імена вписані в історію золотими літерами, і тих, чиїх імен дотепер не знаємо. 

Бажаємо всім захисникам Вітчизни міцного здоров’я на довгі літа, щастя, злагоди та мирного неба над головою.

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування