Сучасне обладнання – запорука успішного лікування!

Дата: 01.05.2020 12:13
Кількість переглядів: 1480

У цей важкий для усього світу час кожному із нас варто задуматися, що можна зробити, щоб допомогти лікарям, які рятують життя. Саме досвід лікарів і використання ними лише якісного професійного обладнання, а також рівень технічного оснащення лікарні є тими провідними ланцюжками, які головними показниками компетентності та можливості лікарняного закладу надавати дійсно якісні та безпечні послуги своїм пацієнтам. Сьогодні можна впевнено сказати, що якісне медичне обладнання для лікарів-інфекціоністів – це шанс залишитись живим для пацієнта.

За статистикою, рівень смертності від коронавірусу в різних країнах коливається в межах 2,5–7,7%. На цей показник впливає не лише загальний стан здоров'я пацієнта і його імунітет, але і своєчасно надана кваліфікована медична допомога. Особливо це стосується хворих з важкою формою захворювання, у яких утруднене дихання і організм не отримує необхідного обсягу кисню. Такі пацієнти потребують інтенсивної терапії та підключення до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Навіть в інструкції Всесвітньої організації охорони здоров'я, розробленій для медзакладів, чітко сказано, що вже на ранній стадії необхідно проводити лікування за допомогою апаратів ШВЛ.

Наразі в медицині скрутні часи, медичне обладнання, яке могло б рятувати життя відсутнє або ж застаріле. Тож Група компаній «Нива Переяславщини» відгукнулася на прохання головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ» та придбала три нових апарати ШВЛ. Саме допомога лікарям – це вклад у боротьбу з вірусом, яка збільшує шанси на те, що в разі потреби нам та нашим близьким буде надана дієва допомога.

30 квітня, голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, міський голова Н.Дзюба завітали до Яготинської ЦРЛ на офіційну передачу апаратів штучної вентиляції легень Групою компаній «Нива Переяславщини».

Передаючи апарати у руки лікарів, директор Групи компаній «Нива Переяславщини» Віталій Шакель зазначив: «Більше ніж тисячний колектив «Ниви Переяславщини», її засновник Олександр Мостіпан щиро вдячні лікарям, за їх самовіддану працю. Ми вважаємо, що повної віддачі від професіонала можна вимагати тільки тоді, коли ти надав йому у руки весь інструментарій, всі можливості для того, щоб робота була виконана якнайкраще. Медицина – особлива галузь, бо тут прилади не просто допомагають людям, вони рятують життя. Ми щасливі, що ціною неймовірних зусиль і тривалих пошуків ми таки змогли придбати апарати, які не тільки обрали самі лікарі, але при цьому ще й допомогли знову стати на ноги українському виробнику. Нехай подарунок «Ниви» рятує людські життя, дозволяє людям дихати легко, врешті одужати і жити довго і щасливо. Соціально відповідальний бізнес завжди поруч із громадами, готовий надавати робочі місця, справно сплачувати податки і долучатися до гарних справ у громаді».

Впродовж усього часу пошуку апаратів «Нива Переяславщини» перебувала на постійному зв’язку із головним лікарем Вадимом Нескороженим. Із широкого асортименту апаратів ШВЛ різного цінового діапазону, багатьох виробників Вадим Сергійович, як реаніматолог, вибрав апарати виробництва українського заводу «Буревісник».
«Раніше ми вже працювали із такими апаратами, правда вони були старого зразка, ці ж - сучасні. Ми вміємо на них працювати, а головне можемо їх встановити самотужки. Добре також, що комплектуючі чи витратні матеріали до них поставляє також наше підприємство і вони є в наявності. Вони ж мають і обслуговуючий персонал. Із суперсучасними іноземними ШВЛ головна проблема сьогодні в тому, що ми не можемо їх запустити самі, а спеціалізованої інженерної служби доводиться чекати місяцями. Тому апарати українського виробника саме те, що ми відразу можемо запустити у роботу і ми готові їх експлуатувати без жодних додаткових навчань, як тільки з’явиться така необхідність», - зазначив головний лікар.
Крім самих апаратів ШВЛ «Бриз Т» з ними йдуть і комплектуючі: зволожувачі, контур дихальний багаторазовий (індивідуальні трубки), додаткові дихальні фільтри.

«Дякуємо соціально відповідальному бізнесу за допомогу. Особливо приємно, що звернення Президента України Володимира Зеленського щодо підтримки власного виробника і розвитку промислового виробництва медичного обладнання у такий спосіб підтримала «Нива Переяславщини». Благодійний внесок Групи компаній тепер стоятиме на сторожі здоров’я яготинців. Від імені жителів району щиро дякую за небайдужість і готовність допомогти», - зазначив голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський.

«Це не просто допомога, це турбота про кожного яготинця. Ми з любов’ю та повагою ставимось до вашого підприємства, приємно відчувати ваше дружнє плече, а депутати міської ради на сьогоднішній сесії рекомендували присвоїти звання «Почесний житель міста Олександру Олексійовичу Мостіпану», - додала міський голова Наталія Дзюба.

Варто додати, що напередодні Група компаній «Нива Переяслівщини» вже передала закладу засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, а також провела роботи із замінили електромережі, адже встановлення додаткових апаратів ШВЛ стара мережа б не витримала. Також був  встановлений металевий бокс для централізованого та безперебійного постачання кисню.  

На завершення зустрічі присутні розпакували апарати ШВЛ та навіть один запустили, аби оглянути його роботу.

Цьогоріч по всьому світу люди традиційно аплодують медикам за роботу, але цього разу медики аплодували благодійникам за допомогу.

Щиро зичимо, щоб нам усім дихалося вільно!

Будьте здорові і бережіть себе!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування