Головне управління ДПС у Київській області інформує

Дата: 28.04.2020 08:06
Кількість переглядів: 263

Фото без описуНа охорону довкілля платники Київщини спрямували більше 57 млн грн, - Орест Вітик

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик, до Зведеного бюджету платники екологічного податку спрямували 57,2 млн грн. З цієї суми 34,4 млн грн. надійшло до Державного бюджету. Зокрема, Вітик підкреслив, що цей показник зріс на 97%, або 17 мільйонів гривень. У свою чергу, бюджети територіальних громад отримали 22,8 млн грн: на 2 мільйони гривень більше, аніж було сплачено торік.

Найбільші суми від суб’єктів господарювання, як ведуть свій бізнес на території Обухівського управління – 45 мільйонів гривень, Білоцерківського та Бориспільського –  3,3 та 3,4 млн грн відповідно.

Нагадуємо, що суми екологічного податку, який справляється за розміщення відходів, обчислюються платниками самостійно щокварталу, виходячи з фактичних обсягів розміщення відходів, ставок податку та коригуючих коефіцієнтів. Тобто, податок розраховується  на підставі фактичних обсягів розміщення відходів протягом звітного кварталу.

Наявність або відсутність затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів у платника екологічного податку не впливає на обчислення сум екологічного податку, що справляється за розміщення відходів. Розмір екологічного податку при обчисленні сум податку, у разі перевищення платником податку, затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів або у разі їх відсутності, не збільшується.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

 

 

До уваги платників податків!!! Обережно шахраї!!!!!

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що продовжуються випадки шахрайства з боку невстановлених осіб, які від імені керівництва ДПС Київської області вимагають у представників бізнесу перерахувати кошти на банківські картки.

Такі дзвінки шахраїв зафіксовано з телефонних номерів (095)068-22-97 та (044)221-00-27.

Такі дії є злочинними і кваліфікуються як шахрайство та умисна дискредитація посадових осіб податкових органів.

Шановні платники! Для запобігання діяльності шахраїв просимо вас будьте пильними та обачними, уважно перевіряйте інформацію, не піддаватись на їх провокації та ні за яких обставин не перераховувати кошти.

У разі таких випадків, просимо звертатись до підрозділів Національної поліції (за телефоном 102) та до ГУ ДПС у Київській області (200-37-93, 200-37-50).  

ГУ ДПС у Київській області

 

На Київщині продовжується робота з питань виявлення та запобігання корупції в рядах податківців

У першому кварталі 2020 року співробітники управління з питань запобігання та виявлення корупції провели 131 організаційно-роз’яснювальний захід. Зокрема, проведено 30 лекцій та семінарів для співробітників ГУ ДПС у Київській області, вжито 592 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги, а саме: 405 консультацій (допомоги) працівникам ГУ ДПС у Київській області в заповненні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, 43 індивідуальних консультацій, щодо дотримання антикорупційного законодавства та 144 роз’яснювальних заходи окремим структурним підрозділам ГУ ДПС у Київській області.

Також завершено перевірку одного з управлінь ГУ ДПС у Київській області з питань правомірності повернення платникам податків помилкових та/або надміру сплачених грошових зобов’язань, за результатами якої виявлено розкрадання більше 7 млн.грн. державних коштів шляхом підробки офіційних документів та внесення недостовірних відомостей в інтегровані картки платників ІТС «Податковий блок». Матеріали перевірки направлено до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

 

Податкова знижка за переобладнання транспорту. Які документи, крім податкової декларації про майновий стан і доходи потрібно подати до податкового органу?

Порядок переобладнання транспортних засобів, затверджений Постановою КМУ від 21.07.2010 №607, передбачає, що після переобладнання транспортного засобу його власник має звернутись до організації з оцінки відповідності та подати заяву про проведення оцінювання відповідності переобладнаного транспортного засобу правилам, нормативам і стандартам України та вимогам, викладеним у документі про погодження. За результатами такого оцінювання видається:

 -  сертифікат відповідності – для переобладнаних автобусів та транспортних засобів, які переобладнані (за винятком транспортних засобів, переобладнаних для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива) СГ, що має нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання, узгоджену з МВС та Мінінфраструктури України, і свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху;

-   акт технічної експертизи або сертифікат відповідності – для транспортних засобів, що переобладнані в індивідуальному порядку, а також для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива.

Для отримання податкової знижки потрібно також подати документи, які підтверджують витрати, понесені для переобладнання транспортного засобу: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У цих документах обов’язково повинно бути відображено вартість товарів (робіт, послуг) та строк їх продажу (виконання, надання). також необхідно надати сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування