ЗАСТЕРЕЖЕННЯ ЩОДО БЕЗПЕЧНОГО ПРОВЕДЕННЯ ВЕЛИКОДНЯ

Дата: 13.04.2020 12:36
Кількість переглядів: 594

Фото без описуНезабаром православні християни відзначать одне з головних свят — Світле Христове Воскресіння (Великдень). Великдень – свято традиційно пов'язане не тільки з освяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відкритого вогню, зокрема свічок та лампадок. За традицією, у цей день проходять урочисті релігійні заходи, в яких бере участь велика кількість людей. Недивлячись на те, що на сьогодні не відомо про те, як саме буде відбуватись святкування, всеодно не зайвим є нагадати, що важливим є дотримання правил пожежної безпеки. За статистикою, випадки виникнення пожеж частішають саме у вихідні та святкові дні. Багаторічний аналіз пожеж дає підстави стверджувати, що основною причиною їх виникнення є людська необережність.

Тому під час святкування Великодня необхідно пам’ятати основні правила пожежної безпеки:

Шановні Яготинці! Під час приготування пасхальних страв не забувайте про правильне поводження з вогнем під час експлуатації печей, газових та електроприладів. У жодному разі не слід залишати їх ввімкненими на період своєї відсутності.

Тримаючи свічку  в руках необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. 

Не залишайте дітей без нагляду, особливо, коли в будинку палиться піч, включена духовка, горить газ чи свічка.

Залишені без нагляду церковні атрибути є однією з найпоширеніших причин вининкення пожеж під час святкування Великодня.

Тож аби свята пройшли без надзвичайних пригод Яготинський районний сектор ГУ ДСНС України у Київській області звертається до священнослужителів і Вірян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки! Звертаємо Вашу увагу саме на обережність під час богослужінь і просимо із розумінням віднестись до застережень та вжити всіх можливих заходів щодо попередження займань.

 

Начальник Яготинського РС ГУ

ДСНС України у Київській області

підполковник служби цивільного захисту                                                    С.І. Власко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування