ОНЛАЙН-ВІКТОРИНА «ВАШ ПОДВИГ БЕЗСМЕРТНИЙ, НАША ПАМ’ЯТЬ ДОВІЧНА»

Дата: 10.04.2020 08:32
Кількість переглядів: 378

Фото без описуДля учнів загальноосвітніх шкіл Київської області відбудеться онлайн-вікторина «Ваш подвиг безсмертний, наша пам’ять довічна»  присвячена 75-й річниці Перемоги над нацизмом у  Другій світовій війні.

Організатор: Національний  музей – заповідник «Битва зав Київ у 1943 році»

За сприяння управління культури, національностей та релігій КОДА

Контакти: телефон для довідок 063 429 94 88 Сокол Тамара Леонтівна

Електронна адреса: bytva_za_kyiv@ukr.net

Мета. Сьогодні  в Україні існують різні точки зору щодо форматів святкування Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ігрова форма допоможе школярам Київщини,  у цей непростий час вимушеного карантину, дізнатися більше нового матеріалу, сформувати національну позицію, виховати у них почуття патріотизму, любові до української історії та рідного краю, українську громадську ідентичність. Напередодні 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Національний музей – заповідник «Битва за Київ у 1943 році» проводить Онлайн – вікторину.

Умови участі.

Вікторина  складається з двох етапів:

1 тур в режимі онлайн:  на офіційній сторінці у соціальній мережі  Фейсбук «Національний музей – заповідник «Битва за Київ у 1943 році» та на офіційному сайті розміщено питання вікторини з історії Другої світової війни.

2 тур: підведення підсумків вікторини і  нагородження  цінними подарунками переможців відбудеться після закінчення карантину .

Надсилати відповіді на електронну пошту музею: bytva_za_kyiv@ukr.net

                                      ЧЕКАЄМО  НА ВАШІ ВІДПОВІДІ!

Перший  блок  питань    онлайн – вікторини. Відповіді треба надати до 18 квітня 2020 року.

П.І.Б. учня (учениці), ЗОШ, Клас, Контактний телефон

1. Під час ІІ Світової війни 2 тис.  українців стали Героями Радянського Союзу, 32 – були удостоєні цього Почесного звання двічі. І лише один – став тричі Героєм Радянського Союзу. Назвіть його?
2. Зі слів  тих, хто воював з цим військовим, кожна фраза його була точною і ясною, не викликала жодних сумнівів. Ще молодим офіцером, він отримав прізвисько «Мислитель». Його поважали всі від рядових до генералів. Після радянського полону він повернувся на Батьківщину лише у 1953 році. Про кого  мова?
3. Три льотчика цього екіпажу загинули 26 червня 1941 року, коли направили свій палаючий літак на колону ворожої техніки. А хто був командиром цього екіпажу?
4. Собака –сапер знайшов в останній рік війни більше 7000 мін. Під час параду Перемоги на Червоній площі у м. Москва, Сталін наказав нести його на своїй шинелі, тому що собака був пораненим?  Як звали собаку?
5. Генерал – лейтенант, уродженець Уманщини, 02 вересня 1945 року підписав на борту лінкольна ВМС США «Міссурі» акт про капітуляцію Японії зі сторони Радянського Союзу. Назвіть його?
6. Єдиний з полководницьких орденів, 3 – тю ступінь якого могли отримати  рядові і партизани, а напис на ньому був не російською, а українською мовою. Який орден мається на увазі?
7. Українка, яка  була першою жінкою – Героєм Радянського Союзу. Назвіть її?

Другий блок питань  онлайн – вікторини. Відповіді треба надати до 28 квітня 2020 року

П.І.Б. учня (учениці), ЗОШ, Клас, Контактний телефон

1. Єдина з радянських медалей, якою нагороджували  за оборону, визволення або взяття міста і яку заснували через багато років після війни. Яка назва цієї медалі?
2. Унікальний пам’ятник, більше такого немає на всіх теренах України, знаходиться на території Національного музею -заповідника «Битва за Київ у 1943 році». Який це пам’ятник і в чому його унікальність?
3. В експозиції під відкритим небом  Національного  музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» експонуються  два танки Т-34-76. Що означають ці літери та цифри?
4. Хто є автором  тексту   відомої пісні «Степом, степом…»?
5. Як можна розшифрувати абревіатуру  «СМЕРШ»?
6. 48-кілограмові снаряди цієї самоходки зривали башти з танків – «тигрів» та «пантер», за що бійці називали її «звіробоєм»? Назвіть цю  машину?
7.  Німці дуже боялись радянських літаків  ІЛ –  як вогню. Як їх називали?

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування