Офіційні ресурси з інформацією про COVID19. Корисні посилання

Дата: 31.03.2020 12:05
Кількість переглядів: 391

Епідемія коронавірусу у світі та країні вимагає особливого ставлення до себе та оточуючих. Дотримуватись карантину та правил гігієни життєво важливо. Але не менш важливою сьогодні є гігієна інформаційна - щоб зберігати спокій та ясний розум.

Саме тому ми підготували для вас “інформаційну аптечку”. Це список потрібних телефонів та веб-ресурсів з найоперативнішою, достовірною та перевіреною інформацією щодо ситуації з коронавірусом у світі та Україні.

СВІТ:

Дані від Всесвітньої організації охорони здоров’я www.who.int – інформація про перебіг пандемії коронавірусу, розвінчування міфів про Covid-2019, відео щоденних брифінгів ВООЗ, статистика та поради;

Карта поширення коронавірусу у світі gisanddata.maps.arcgis.com – розроблена Центром системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса мапа з актуальною статистикою підтверджених випадків захворювання коронавірусом у різних країнах світу;

Портал Worldometer www.worldometers.info - сайт, що в режимі реального часу публікуються оновлені статистичні дані , в тому числі і з коронавірусу

УКРАЇНА:

Оперативна інформація від МОЗ https://moz.gov.ua – за цим лінком Міністерство охорони здоров’я щодня публікує найважливішу інформацію та офіційну статистику щодо поширення коронавірусу у світі та Україні зокрема. Усі тематичні новини та рекомендації від МОЗ можна знайти за тегом Covid-2019.

Спецсайт про коронавірус https://covid19.com.ua/– розроблений урядом тематичний портал з відповідями на основні питання про Covid-2019.

Telegram-канал про коронавірус t.me/COVID19_Ukraine – актуальні новини та поради від Міністерства охорони здоров’я. Також у Telegram від МОЗ є чат-бот t.me/COVID19_Ukraine_Bot про коронавірус.

Карта поширення коронавірусу в Україні https://public.tableau.com – мапа з даними про перевірені й підтверджені випадки інфікування коронавірусом.

Сайт МЗС https://mfa.gov.ua - розділ з контактами всіх дипломатичних установ України в різних країнах

Сайт Державної митної служби www.customs.gov.ua - список працюючих пунктів пропуску.

Система “ДРУГ” https://friend.mfa.gov.ua - проєкт від МЗС для розшуку та допомоги українцям за кордоном у разі надзвичайних подій там.

Також ми додали необхідні номери телефонів:

Гаряча лінія МОЗ України (працює у тестовому режимі) 0 800 505 201

Урядова «гаряча лінія» - 1545, для громадян України, які перебувають за кордоном, номер +38 (044) 284-19-15

Гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном» 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора) - сюди можуть телефонувати кияни, в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу

Гаряча лінія щодо коронавірусу на Київщині - 0456 31 00 46

Бережіть себе і піклуйтеся один про одного!

Яготинський  районний  центр соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування