Енергетики Київобленерго б’ють на сполох — зафіксовано п’ять випадків пошкодження повітряних ліній через самовільний підпал сухостою поблизу енергооб’єктів

Дата: 31.03.2020 11:52
Кількість переглядів: 322

Фото без описуПожежі та загоряння поблизу електромереж та обладнання можуть призвести не тільки до вигоряння землі та дерев, а й до знеструмлення цілих населених пунктів і підприємств. За минулий тиждень на Київщині зафіксовано п’ять випадків пошкодження повітряних ліній через самовільний підпал сухостою місцевими мешканцями.

У Броварському районі на повітряну лінію електропередач напругою 10 кВ впало дерево через його загорання, спричинене підпалом сухої трави невідомими особами. Без електропостачання залишались мешканці садових товариств «Мелодія», «Битовик», «Берізка», «Надія», «Автомобіліст» та частково села Гайове. Енергетикам довелось оперативно виконувати ремонтні роботи. Вже за кілька годин електропостачання відновили.

У селі Рославичі, Васильківського району через підпал трави на лінію електропередачі впало дерево. Тут тривалого відключення вдалося уникнути, оскільки мешканців села оперативно переключили за резервною схемою живлення.

У вихідні дні енергетики зафіксували ще три випадки аварійних відключень через підпал трави і падіння дерев на лінії електропередачі. У селах - Плоске Броварського району, Старе Бориспільського району, Мар'янівка і Грузьке Макарівського району.

«Наші спеціалісти цілодобового працюють і роблять все можливе, щоб в будинках мешканців області було світло і комфорт. Це дуже важливо, особливо в умовах карантину. - зазначив генеральний директор Віталій Шайда. – Ми закликаємо мешканців області відмовитись від паління сухої трави та дотримуватись правил пожежної безпеки поблизу енергооб’єктів. Пам’ятайте, що ваші необережні дії можуть призвести не просто до пошкодження електрообладнання, а й поставити під загрозу життя людей, які знаходяться поблизу електроустановок».

Неконтрольоване займання сухого листя та трави може спричинити нагрівання проводу і, як наслідок, призвести до його обриву та пошкодження електрообладнання. А це реальний ризик не тільки для надійного електропостачання, а й загроза життю і здоров’ю людей. Біля ліній електропередачі та трансформаторних підстанцій категорично забороняється розводити багаття, спалювати стерню, залишати легкозаймисті матеріали та складати сміття. Винуватці пожеж будуть нести цивільну, адміністративну, а в низці випадків і кримінальну відповідальність за завдану матеріальну шкоду, а також за створення загрози життю та здоров’ю людей.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

 

Відділ комунікацій

ПрАТ «Київобленерго»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування