Ловіть список того, як ефективно та корисно провести час в умовах карантину

Дата: 31.03.2020 11:27
Кількість переглядів: 325

Ловіть список того, як ефективно та корисно провести час в умовах карантину ????

Здоровий сон - запорука здоров’я.
Дотримуйтеся режиму дня. Спіть як мінімум 7-8 годин на день. Тепер ви маєте більше вільного часу, який ви можете виділити на здоровий сон, який є одним із важливих елементів для зміцнення імунітету.

Слідкуйте уважно за своїм харчуванням.
Під час пандемії коронавірусу важливо харчуватися повноцінно. Тепер у вас є час для того, щоб готувати здорову та збалансовану їжу вдома, тому можна поки відмовитись від доставки їжі.

Займайтеся спортом.
Важливо підтримувати фізичну форму, коли ви весь день сидите вдома і мало рухаєтеся. Вдома обов’язково робіть прості вправи, особливо вранці та залучайте до них своїх дітей.

?? Регулярно провітрюйте приміщення.
А також час від часу виходьте на прогулянку. Ходіть в магазини тоді, коли це необхідно та коли там небагато покупців: пізно ввечері або рано вранці. І пам’ятайте про безпечну дистанцію – щонайменше два метри від іншої людини.

Проводьте більше часу з дітьми.
Не залишайте дітей самих вдома. Приділіть більше уваги дитині, зробіть з нею домашні завдання, щоб освоїти шкільну програму, пограйте у розвиваючі настільні ігри або вийдіть на прогулянку. Під час карантину гуляти з дітьми на вулиці можна та навіть потрібно, але дотримуючись правил безпеки та гігієни.

Займайтеся самоосвітою.
Карантин – хороша можливість почати вчити нову іноземну мову або, наприклад, школярам підготуватися до ЗНО. Платформи онлайн-курсів готові вам допомогти з вивченням найбільш різноманітних тем.

???? Підтримуйте комунікацію з близькими та рідними та поцікавтеся не лише станом фізичного, але й психічного здоров’я. Зниження інтенсивності соціальних зв’язків із людьми може стати причиною появи депресії, тривожності, апатії тощо.

Приберіть вдома.
Тепер можна зробити не тільки генеральне прибирання, на яке зазвичай не вистачає часу, але й впевнитись, що це може допомогти вам у профілактиці коронавірусу та зниження ризику інфікування.

Прочитайте книгу або передивіться фільми та серіали, які давно планували.

?? Але, якщо ви працюєте дистанційно, робіть все це не замість основної роботи, а у ваш вільний час. Необхідно пам’ятати, що до всього потрібно ставитися відповідально.

А також не забувайте про заходи безпеки під час спалаху коронавірусу, якими ми ділилися з вами раніше. Основні з них: ??мийте руки, ??тримайте дистанцію та ??не торкайтеся обличчя.

#ЗалишайсяВдома #COVID19 #коронавірус #карантин

Яготинський  районний  центр соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування