Звернення голови Яготинської райдержадміністрації до мешканців району!

Дата: 26.03.2020 15:08
Кількість переглядів: 4509

Фото без описуСьогодні перед усіма нами стоїть надзвичайно важливе завдання – не допустити поширення коронавірусної інфекції на території Яготинського району. Це не просте завдання, якому в багатьох країнах світу вчасно не приділили достатньої уваги, наслідки чого ми спостерігаємо сьогодні.

Ми з вами повинні усвідомити всю серйозність ситуації, прислухатися до порад науковців, лікарів та об’єднатися у спільному прагненні убезпечити себе, наших рідних та близьких від загрози, яку несе вірус COVID-19.

23 березня районна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення щодо заборони користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах на період карантину. Також забороняється робота ринків та об’єктів торгівлі, розташованих на їх територіях, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни та кормами для домашніх тварин.

На позачергових сесіях районної, міської та сільських рад вже виділено додаткові кошти для придбання апаратів ШВЛ, дезінфікуючих засобів, засобів особистого захисту медичних працівників, експрес-тестів на виявлення коронавірусу тощо.

Ми звернулися до представників бізнесу, щоб вони також долучались до спільно справи і вже сьогодні заклади охорони здоров’я Яготинщини отримали допомогу від багатьох підприємств та підприємців. Ми обов’язково оприлюднимо інформацію про отриману допомогу та звіт про її використання після перемоги над COVID-19, адже боротьба ще триває.

Ми, спільно з виконавчим комітетом міської ради, перевізниками, вирішили питання організації забезпечення проїзду для працівників комунальних підприємств, медичних закладів та установ, організацій, які забезпечують життєдіяльність на території нашого міста. Зокрема таким працівникам видані квитки на проїзд у спеціальному транспорті у визначені години за напрацьованими маршрутами: № 1 по вул. Незалежності, та маршруту №2 вул. Шевченка. Загалом протягом дня по маршруту №1 здійснюється 6 (оборотних) рейсів, маршруту № 2 - 4 (оборотних) рейси

Працівниками КП «Комунальник» проводиться робота з дезінфекції місць громадського транспорту (зупинок) та місць масового відпочинку громадян (лавок) дезінфікуючим засобом «Хлорантин»Актив. Заходи з дезінфекції проводяться систематично.

Ми щоденно моніторимо ситуацію та робимо усе можливе, аби допомогти медичним установам, організаціям, які забезпечують життєдіяльність нашого району пережити цей складний період, вийти із ситуації кращими та сильнішими, ніж усі були до цього.

Ми просимо мешканців міста та району допомогти нам у цій боротьбі, не дати жодного шансу коронавірусній інфекції посіяти паніку та страх серед нас. Зробити це можна дотримуючись простих правил, які насправді рятують життя:

  • без потреби не виходити з дому;
  • мити з милом та дезінфікувати руки;
  • обробляти дезінфекторами гаджети та поверхні;
  • не торкатися свого обличчя;
  • відвідувати магазини та установи у захисній масці;
  • дотримуватися дистанції;
  • не допускати перебування дітей на ігрових майданчиках;
  • потурбуватися про старших людей, допомогти їм у забезпеченні необхідними продуктами та засобами, аби вони не виходили з домівок без нагальної потреби;
  • у разі виникнення перших ознак захворювання звертатися до сімейного лікаря та обмежити контакти з іншими людьми.

Давайте усі проявимо витримку, мудрість, повагу один до одного та зробимо свій посильний внесок у спільну боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції!

Голова адміністрації                                                                     Олександр Кудрявський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування