ВЛАДА І БІЗНЕС РАЗОМ У БОРОТЬБІ З СОVID-19

Дата: 26.03.2020 14:35
Кількість переглядів: 811

Фото без описуКоронавірусна інфекція, як і прогнозувалося, дісталася Київщини. На Яготинщині станом на 26 березня 2020 року, випадків захворювання та підозр на СОVID-19, не зафіксовано. Відтак маємо максимально ефективно використати час на підготовку до можливої роботи в умовах епідемії.

Лікарі пояснюють, що захворювання людей на коронавірус часто супроводжується гострою дихальною недостатністю. За їхніми прогнозами, вірогідність виявлення хворих на коронавірус у найближчі тижні вкрай висока. Тому на перший план виходить забезпеченість ЯЦРЛ апаратами штучної вентиляції легень, з подачею до них медичного кисню, засобами індивідуального захисту медичного персоналу, лікувальними засобами, тестами на виявлення СОVID-19.

Органи державної влади всіх рівнів, консолідують ресурси та зусилля задля максимальної готовності закладів охорони здоров’я до боротьби.

Не стоїть осторонь цього процесу і Яготинщина. Так., голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський звернувся до представників бізнесу із проханням про цільову благодійну допомогу закладам охорони здоров’я, аби підготувати інтенсивну терапію для хворих.

Днями голова адміністрації Олександр Кудрявський, міський голова Наталія Дзюба, директор компанії «Нива Перяслівщини» Віталій Шакель зустрілися на території КНП «Яготинська центральна районна лікарня» з метою обговорення питань щодо передачі 3 апаратів штучної вентиляції легень та засобів захисту та дезінфекції на інфекційне відділення закладу.

 «Яготинська лікарня для цього обрана була не випадково, - це найближчий від підприємства заклад вторинної медицини, який ще до всього має і абсолютно автономне інфекційне відділення» - зазначив Віталій Шекеля.

В рамках зустрічі делегація в складі очільників району та міста, керівників закладу охорони здоров’я, самих меценатів та професіоналів у сфері будівництва та інженерії оглянули інфекційне відділення, обговорили технічну сторону встановлення апаратів штучної вентиляції легень. Як виявилось, електропроводка у відділені 70-х років, а тому прийнято рішення протягом декількох днів провести заміну електропроводки та встановити металевий бокс для централізованого постачання кисню, адже тільки такий спосіб забезпечить цілодобову подачу кисневої суміші до апаратів і підтримку пацієнтів у важких станах.

Пацієнти, які наразі перебувають у інфекційному відділені будуть переведені у окреме приміщення, яке спеціально для цього буде відремонтовано.

Паралельно, на екстрений випадок, вирішується питання щодо оперативної реконструкції системи подачі медичного кисню у відділення денного стаціонару, реанімації, терапії.

Варто зазначити, що в Яготинському районі вистачає свідомих благодійників, які не залишили заклади охорони здоров’я на одинці з бідою.

Щодня на відповідні благодійні рахунки медичних установ надходить грошова допомога, звіт про використання якої буде оприлюднення в засобах масової інформації, разом з інформацією про вклад меценатів у боротьбу з цією бідою.

Крім того в оперативному режимі підприємцями району та міста надається допомога у вигляді технічних засобів, засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих розчинів. Вклад кожного є посильним, але однаково важливим та значимим.

  • «Хочу висловити подяку меценатам, які вже зголосилися допомогти та долучитися до боротьби з коронавірусом. Вклад кожного є посильним, але однаково важливим та значимим. Сьогодні не може бути сторонніх спостерігачів, вірю, що лише разом ми зможемо перемогти пандемію.» – зазначає голова адміністрації Олександр Кудрявський.

Долучитись до надання благодійної допомоги лікувальним закладам для боротьби з захворюваннями, що викликає короновірус, можуть усі охочі.

Кошти будуть використані для придбання спеціальної медичної апаратури: перш за все апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та антисептичних засобів.

Назва закладу: Комунальне некомерційне підприємство «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради
адреса: 07700, м.Яготин, вул. Незалежності,71
р/р UA083218420000026003053038754 (благодійний рахунок)
в АТКБ «Приватбанк»
Код ЄДРПОУ 01994422

ІПН 019944210258
Посада головний лікар
ПІБ Нескорожений Вадим Сергійович
контакти 04575 5-33-38

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування