Ілля Ємець закликав українців підтримати лікарів, щоб урятувати всю країну

Дата: 17.03.2020 14:04
Кількість переглядів: 310

Фото без описуІлля Ємець закликав українців підтримати лікарів, щоб урятувати всю країну

"Останніми днями  українці увійшли у нову фазу боротьби з поширенням коронавірусу… На передовій цієї боротьби знаходяться наші українські лікарі. Вони перебувають в епіцентрі хвороби, і кожного дня ризикують власним життям рятуючи  пацієнтів. Це люди, на яких не розповсюджується карантин - бо саме вони повинні приїжджати, тестувати, лікувати.  Це люди, які просто виконуючи свою роботу роблять геройський вчинок”, - наголосив Ілля Ємець. 

Міністр охорони здоров’я підкреслив, що від “одного лікаря можуть залежати життя сотень, а то й тисяч українців”. “Настав час керуватися принципом -  «захист лікаря - це спасіння людей».  Ми працюємо над тим, щоб робота медиків з інфікованими і хворими була забезпечена всім належним. І з мого погляду - об’єднання всіх медиків стає вкрай  важливим для перемоги над епідемією”, - заявив Ілля Ємець. 

Саме тому у законі України про боротьбу з коронавірусом, який 17 березня підтримала Верховна рада, керівництво МОЗ ініціювало доплату до 200% зарплати медпрацівникам, які задіяні на роботах з ліквідації з коронавірусу в Україні. 

Також будуть здійснені доплати окремим категоріям працівників, які забезпечують основні сфери життєдіяльності. Надбавка буде надходити  на період здійснення заходів щодо запобігання виникнення і поширення коронавірусу COVID-19, до завершення виконання цих заходів.

“Закликаю всіх українців об'єднатися. Поважайте один одного, будьте ввічливими та дисциплінованими. Виконуйте всі рекомендації щодо протидії поширенню коронавірусу… Я  впевнений, що в нас вистачить сил та професіоналізму наших медиків, щоб успішно подолати коронавірус”, - резюмував Ілля Ємець.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування