Вітання голови райдержадміністрації О. Кудрявського з нагоди Дня українського добровольця

Дата: 14.03.2020 10:26
Кількість переглядів: 550

Фото без опису14  березня вперше за роки української незалежності наша країна відзначає День українського добровольця. Свято встановлено 17 січня 2017 року Постановою Верховної Ради України, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

Саме у березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, згідно рішення керівництва Самооборони Майдану, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. 14 березня 2014 року понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Від початку року добровольцями в українське військо записалися 60 тис. українських військовослужбовців. Cаме ці люди стали одним із стовпів змін в країні… 

          Шановні добровольці!

            Дозвольте привітати  із започаткованим для Вас святом. У непростий для країни час Ви згуртувалися і стали на захист територіальної цілісності і суверенітету держави. Сильні духом чоловіки і жінки пройшли Майдан, а згодом зупинили наступ російського агресора та посягання терористичних угрупувань. Сьогодні пліч-о-пліч з військовослужбовцями Збройних сил України ви продовжуєте боронити українську землю а на місцях викорінювати прояви сепаратизму. Ви Герої України, які прийняли бій і вистояли. І це свято тих людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і захищають рідну землю від загарбників.

Висловлюю глибоку подяку всім жителям району, хто ніс і несе військову службу в зоні АТО (ООС), захищаючи українську землю, ризикуючи здоров’ям та життям. Ваша стійкість, витримка та самовіддане служіння українському народу гідне для наслідування прийдешніми поколіннями.

 

 З повагою
Голова районної державної адміністрації                                             О. КУДРЯВСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування