Відбувсь районний печворк-форум «Шевченкознавчі компетентності обдарованої учнівської молоді Яготинщини»

Дата: 10.03.2020 19:30
Кількість переглядів: 762

Фото без описуОбдаровані діти – дар від Бога для цілого народу, а інколи і всього людства.

10 березня в приміщенні Яготинської районної державної адміністрації відбувся районний печворк-форум «Шевченкознавчі компетентності обдарованої учнівської молоді Яготинщини».

В форумі взяли участь голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, перший заступник голови адміністрації Тетяна Сухенко, заступник міського голови Олена Федина, в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту адміністрації Ольга Климась, учні-переможці та призери обласних етапів Міжнародних та Всеукраїнських шевченкознавчих  конкурсів учнівської творчості, педагоги та директори навчальних закладів, сільські голови.

Сьогоднішній районний печворк-форум – це своєрідний творчий звіт учнівської молоді  пам'яті Великого Кобзаря. Це звіт праці учасників, переможці та призерів Х Міжнародного Мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка і ХІХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об'єднаймося ж, брати мої».

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започотковано 30 вересня 2010 року, Постановою Кабінету Міністрів України. Метою цього конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання молоді до вивчення української мови та літератури. У конкурсі беруть участь з 1 жовтня по 10 березня учні 5-11 класів, спочатку на рівні своєї школи, потім району , області й зрештою на загальнодержавному рівні.

Подяками голови Яготинської районної державної адміністрації відзначені:

- Митько Вікторія та її вчитель О.І. Бранець (переможць шкільного, районного, обласного та учасника загальнодержавного етапів Конкурсу);

- Степанченко Ілона та її педагог М.Т.Степанченко (перше місце -  на обласному етапу ХІХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в номінації «Історія України та державотворення»);

- Лесковець Наталія та її вчитель О.П.Шеремет (друге місце в конкурсі в номінації «Література»);

- Зелюк Вікторія та її вчитель Л.М.Білаш (друге місце - на обласному етапу ХІХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в номінації «Історія України та державотворення»);

- Кучерявий Олександр та його вчитель В.Л.Пінчука (друге місце в конкурсі в номінації «Література»);

- Виливок Євгенія та її вчитель В.В.Тищенко (третє місце в конкурсі в номінації «Література»);

- Лещенко Назар та його вчителя В.М.Білокур (третє місце - на обласному етапу ХІХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в номінації «Історія України та державотворення»).

Наостанок, наша обдарована молодь презентували світ своїх захоплень, розповіла про враження від участі у шевченкознавчих конкурсах та продекламувала безсмертні рядки Шевченкової поезії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування