На Яготинщині відзначили 206-у річницю від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 10.03.2020 18:54
Кількість переглядів: 452

Фото без описуВ історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління.

Для українців таким натхненником національних ідей є Тарас Шевченко.

10 березня 2020 року у м.Яготин відбулися урочистості з нагоди відзначення 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. У заходах взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Кудрявський, голова районної ради Петро Гайдай, перший заступник міського голови Сергій Овчаренко, представники трудових колективів, громадських організацій, засобів масової інформації та громадськість.

Ведучі заходу, відзначили велику творчість Шевченка, яка стала духовною основою формування сучасної української нації. Адже і досі Великий Кобзар закликає своїм словом любити рідний край, бути справедливим, чесним. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.

За 47 років життя Тарас Шевченко пробув 24 роки у кріпацтві, 10 – на засланні, а решту – під наглядом жандармів. Але, попри це, він зміг проявити себе як різнобічно обдарований митець — поет, прозаїк, драматург, художник.

В історичному розвитку України Шевченко – явище незвичайне як своєю обдарованістю, так і місцем у літературі, мистецтві, культурі.

У духовній історії України Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Його «Кобзар» започаткував новий етап у розвитку української літератури і мови, а його живописна і граверська творчість стала визначним явищем не тільки українського, а й світового мистецтва. Творчість великого поета внесла в українську літературу незнане багатство тем, жанрів і формальних особливостей.

Про  геніального  поета  й  талановитого  художника  Тараса  Шевченка  знає  вся  Україна,  про  нього  знає  весь  світ. 

Нехай поетове слово об’єднає всіх нас, задля щасливого майбутнього України.

Пам’ятаймо заповіт Траса Григоровича Шевченка бути єдиною дружньою родиною!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування