ПРЕДСТАВНИКИ КИЇВСЬКОЇ, ЖИТОМИРСЬКОЇ, ЧЕРНІГІВСЬКОЇ, ЧЕРКАСЬКОЇ, РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ ОБГОВОРЯТЬ ЗМІНИ ДО КОНСТИТУЦІЇ ЩОДО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Дата: 02.03.2020 18:15
Кількість переглядів: 531

Фото без опису3 березня у Києві, в КВЦ «Парковий»  відбудуться публічні відкриті консультації за круглим столом  з обговорення змін до Конституції України в частині  децентралізації.

Захід організовано за спільною ініціативою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад та територій України за підтримки Київської ОДА в рамках циклу круглих столів по всій країні.

В заході  беруть участь представники влади, місцевого самоврядування, громадськості, експерти та медіа Київської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської, Рівненської областей.

Протягом найближчого тижня подібні обговорення також відбудуться у  Львові,  Дніпрі, Чернівцях та Краматорську. В них візьмуть участь представники зацікавлених сторін та медіа з усіх областей України. Раніше подібні обговорення пройшли в Херсоні, Харкові та Вінниці.

Зустрічі в рамках циклу інклюзивних публічних консультацій стають незаангажованими майданчиками для обговорення найважливіших питань повноважень та захисту прав місцевого самоврядування та формату партнерства між місцевим самоврядуванням та державною владою.

Результатом обговорень в регіонах має стати детальна оцінка ризиків та можливостей, які можуть принести зміни до Конституції в частині децентралізації. За результатами всього циклу обговорень мають бути сформовані консенсусні положення Конституції України та законів, що дозволять успішно продовжити та завершити реформу децентралізації, яка на даний момент має найвищу підтримку серед реформ у українців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування